Skip to main content

Nyssen bussit olivat matkalla tärkeisiin töihin Ukrainaan

Nysse-bussit olivat matkalla Perniön kautta Hankoon.

Perkkarin valpas lukija lähetti toimitukseen kuvan sunnuntailta: kolme Tampereen seudun joukkoliikenteen Nysse -bussia  oli matkalla Salosta Perniön suuntaan.  Lukijaa näky huvittikin;  onko Tampereelta pyydetty virka-apua Salon julkiseen liikenteeseen.

Ei sentään, mutta tärkeällä asialla bussit Perniössä olivat, tosin läpikulkumatkalla. Niiden määränpäänä oli ensin Hangon satama ja myöhemmin Kiova Ukrainassa.

Kyseessä oli kolme Tampereen kaupunkiliikenne TKL:n autoa, jotka poistuvat aktiivipalvelusta Suomessa.
–Jo edellinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen päätti, että meiltä lähtee käytöstä poistuvia autoja Ukrainaan.  Nykyinen pormestari Kalervo Kummola ei halunnut olla sen huonompi ja päätti samoin, kertoo Tampereen kaupunkiliikenteen kalustopäällikkö Kalle Keinonen.

Kaikkiaan Tampereelta on Ukrainaan lähtenyt jo yhdeksän bussia, kun sunnuntaina huomiota herättäneet autot lasketaan mukaan.  Autoille tulee täyteen poistoikä 15 vuotta. Ukrainaan autot toimittaa raaseporilainen Ampers Busstrafik.

–Autot ovat teknisesti täydessä iskussa, vaikka pinnassa voisikin jo olla vähän naarmua, Keinonen sanoo.

Kalustopäällikkö toteaa, että busseilla on Ukrainassa isompi arvo kuin jos ne olisi vain myyty muutamalla tuhatlappusella eteenpäin.

–Veimme itsekin autoja Ukrainaan ja se pakolaisten virta oli uskomaton näky, Keinonen muistelee.

Jaa artikkeli: