Skip to main content

Nurkkilan-Ylönkylän kyläosaston toiminta virallistettiin

Jo vuosien ajan on ollut puhetta epävirallisen kyläyhteisömuotoisen toiminnan muuttamisesta viralliseksi kyläosastoksi Nurkkilan ja Ylönkylän kyläkulmilla.
Perniön-Finbyn Osuusmeijerin konttoriin oli kokoontunut 12.4.60  35 henkeen nouseva joukko nuorineen keskustelemaan asiasta. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin isännöitsijä A. Saarimaa joka myöskin kokouksen avasi ja pöytäkirjan pitäjäksi opettaja J. Haikkonen. Käydyssä keskustelussa todettiin kyläosaston tarpeellisuus kyläkuntien urheiluelämän elvyttäjänä, koska pitäjän keskustaan on jo siksi pitkä matka, ettei jokaista urheilu tai pelihalua voida lähteä sinne tyydyttämään.
Yksimielisesti päätti kokous, että Nurkkilan-Ylönkylän kyläkuntiin ympäristöineen perustetaan Perniön Urheilijain kyläosasto ja näin virallistetaan aikaisempi samaa tarkoittanut kyläyhteisötoiminta.
Kyläosaston puheenjohtajaksi valittiin maanviljelijä Uuno Helenius.
Johtokuntaan valittiin sihteeriksi isännöitsijä A. Saarimaa ja jäseniksi opettaja J. Haikkonen, keinosiementäjä Ö. Bergström, maanviljelijät P. Väänänen, O. Ketonen, myymälämhoitaja p. Laaksomaa sekä neidit Marketta Vienonen ja Tuula Helenius. Kyläosaston tilintarkastajiksi valittiin maanviljelijät Yrjö Kakko ja Mauno Pitkänen.
Lisäksi käytiin alustavaa keskustelua vastaisen toiminnan järjestelyistä.

21.4. 1960

Jaa artikkeli: