Skip to main content

Nurkkilan koulussa lähes jokainen valitsee ruotsin

Perniön ja Särkisalon alakouluissa into ruotsin kielen opiskelun aloittamiseen jo Sari Kanerva ojentaa ruotsinkokeen Hanna-Riina Rauniolle, Kaisa Vainio on omansa jo saanut.peruskoulun neljänneltä luokalta ei ota laantuakseen.
– Perniön seudulla kiinnostus A2-kieleen on paljon suurempaa kuin muissa Salon osissa, tietää Salon kaupungin opetuspäällikkö Mari Haapanen.
Esimerkiksi Nurkkilan koulun tulevista neljäsluokkalaisista peräti 80 prosenttia aloittaa ruotsin opiskelun ensi syksynä. Perniön kirkonkylän koulun kolmasluokkalaisista ruotsin kielen opiskelun on valinnut lähes puolet, 16 oppilasta 37:sta.
Toisaalta esimerkiksi Alhaisten koulussa vain yhdeksän 43:sta oppilaasta on valinnut A2-kielen, ja suunnilleen samoissa prosenteissa liikutaan muuallakin Salossa Perniön seutua lukuun ottamatta.
Perniön ja Särkisalon sekä Salon muiden osien välillä on innokkuuden lisäksi myös toinen merkittävä ero: A2 kieli on Perniön seudulla ruotsi, muualla saksa.
– Pari vuotta sitten vanhemmilta kysyttiin, toivoisivatko he toiseksi pitkäksi kieleksi ruotsia vai saksaa. Ruotsi sai kyselyssä murskavoiton, muistaa opettaja Sari Kanerva.
Perniön haja-asutusalueen koulut ovat kaupungissa silti edelläkävijöitä valinnaisen kielen opetuksessa.
– Salossa monien pienten koulujen oppilaat saivat mahdollisuuden toisen A-kielen opiskeluun vasta kuntaliitoksen myötä, mainitsee opetuspäällikkö Mari Haapanen.

Jaa artikkeli: