Skip to main content

Nurkkilan koulun 120-vuotisjuhlasta kaavaillaan iloista, yhteistä iltapäivää

Kouluvuosien peruina Nurkkilan koulussa on yhtä ja toista tavaraa, kuten rasiallinen mustekyniä.  Muistelojen kirvoittamiseksi esille tulee lisäksi muun muassa vanhoja valokuvia, kertoo Lisa Ressler-Gabrielsson.–Eikö ole mahtava löytö. Tämä jotenkin kertoo siitä, miten ennen annettiin arvoa tavaroille, pohtii Lisa Ressler-Gabrielsson ja näyttää, mitä on varastosta hakenut.

Pulpetille tulee pahvirasia täynnä mustekyniä, kynät ovat siististi rivissä ja niiden haltijoiden nimet kanteen liimatulla lapulla. Kyniä lienevät lappuun merkityt ihmiset käyttäneet noin 40 vuotta sitten.
–Lyijykynät saattoivat kulkea repussa kotiin, mutta mustekynä oli eri juttu, Ressler-Gabrielsson muistuttaa.

Kynärasia ja paljon muuta pientä koulutavaraa on jäänyt Nurkkilan kouluun vuosien varrella.
Koulu suljettiin 2012 ja Ressler-Gabrielsson osti rakennukset 2015.
Ensi sunnuntaina vietetään koulun 120-vuotispäiviä yhteisen iltapäivän merkeissä.
–Sen verran on juhlaohjelmaa, että kuullaan Kalervo Erjalan historiaesitys ja kertomus Miina Hietalasta. Sen jälkeen saa alkaa vapaa ja yleinen jutustelu ja muistelu.

Ressler-Gabrielsson on järjestellyt päivää jo jonkin aikaa. Hiukan salapoliisityötä vaadittiin vanhojen opettajien tavoittamiseksi; kahdeksan löytyi ja osa heistä lupautui paikalle.

Talo tarjoaa kahvit, kakut ja vähän suolaistakin ja koulun tiloihin saa tutustua.
–Ei ole pakko muistella, voi tulla ihan vaan kierrokselle ja kuunteluoppilaaksi. Varmasti jo pelkkä rakennus herättää paljon muistoja, että missä oli mitäkin silloin omina kouluvuosina.

120-vuotispäivää aloitellaan sunnuntaina 18.11. klo 13.

Jaa artikkeli: