Skip to main content

Nuokkarikortti on jatkossa kulkulupa nuorisotilaan

Salon kaupungin nuorisotiloissa on otettu käyttöön Nuokkarikortti. Nuoren kuvan ja syntymäajan sisältävä Nuokkarikortti tarvitaan jatkossa jokaiselle, joka käyttää Salon kaupungin Ida Valtonen näyttää tuoretta nuokkarikorttia. Saara Savolainen arvelee, että kortille olisi käyttä etenkin, jos olisi usein asiaa Salon keskustan nuorisotiloihin.nuorisotiloja.
Nuoriso-ohjaajat antavat nuorisotilaan tulevalle lomakkeen, joka pitää palauttaa nuoriso-ohjaajalle huoltajan allekirjoituksella varustettuna. Korttia varten tarvitaan myöskuva nuoresta.
– Haluamme vanhempien yhteystiedot, jotta vanhempiin voidaan ottaa yhteyttä tarpeen niin vaatiessa. Näin voi käydä esimerkiksi, jos nuori pyrkii nuorisotilaan päihtyneenä, kertoo Salon nuorisotoimen johtaja Johanna Siekkinen.
Alkuvuodesta nuoriso- ja liikuntalautakunta teki päätöksen, jonka mukaan nuorisotalot kuuluvat vain alle 18-vuotiaille. Nuokkarikortin avulla myös ikä tulee samalla valvotuksi.
– Narikassa on myönnetty jo vajaa sata korttia, kertoo nuoriso-ohjaaja Janne Juuse.
Kortin pitäisi olla nuoren mukana aina, kun hän tulee nuorisotilaan.
– Ei me sitä täällä aina tarkasteta, jos nuori on tunnettu.
Saara Savolaiselta kortti oli tällä kertaa unohtunut kotiin. Ida Valtosen laukusta se kuitenkin löytyy.
– Vähän turhalta tämä minusta vaikuttaa. Ei sitä ole nyt kysytty, eikä se ole muutenkaan vaikuttanut täällä toimimiseen, arvelee Ida Valtonen.

Jaa artikkeli: