Skip to main content

Tulevana lauantaina vietetään Lähiruokapäivää.
Aiemmin päivä tunnettiin Osta tilalta -päivänä, mutta tapahtumaa tämä ei muuta ainakaan kartalla: Eteläisestä Salosta mukana on tänäkin vuonna pitkä rivi tekijöitä.

Koko maakunnan kiertävällekään ei ehdi tulla nälkä kohteelta kohteelle ajaessa ja hyvin monipuolista viljelyä ja jalostustuotantoa löytyy myös lääninrajan takaa Länsi-Uudeltamaalta.

Koronapandemia on jättänyt omat jälkensä matkailu- ja ravintola-alaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että yhteiskunta pikkuhiljaa avautuu ja ihmisten liikkuminen lisäntyy. Kotimaanmatkailu ja lähiretkeily ovat olleet korona-ajan voittajia ja voisi ajatella, että näin myös lähiruoan tuottajat ovat saamapuolella.

Lähiruoka ja luomu sekä nykykielellä artesaanituotteet ovat joka tapauksessa olleet trendi jo pidempään – ja tähän on todella eteläisessä Salossa vastattu.

Teijon seutu ja etenkin Mathildedalin kylä ovat saaneet matkailumielessä paljon näkyvyyttä ja toki aiheesta: vanha ruukinkylä elää aivan toisennäköistä arkea kuin vielä parikymmentä vuotta sitten.
Toisaalta näkyvyyttä saavat koko entisen kunnan alueella muutkin: vastikään esillä ovat valtakunnallisissa ruokalehdissä olleet niin paikallinen suolakurkkutuotanto kuin siideripanimokin. Kurkut nosti esiin Glorian Ruoka&Viini ja siiderit Maku-lehti.

Erityisen ilahduttavaa jutuissa oli se, että molemmissa mainittiin Perniö, ei kuitattu tilojen olevan ympäripyöreästi Salossa, niin monipuolinen maatalouskaupunki kuin kyseessä onkin.

Jaa artikkeli: