Skip to main content

Neljännen polven lehdentekijä siirtyy Perkkarin päätoimittajaksi

Lehti syntyy levikkialueen ihmisten kanssa. Yksi kohtaaminen on tässä: Aku Poutanen ostaa kahvit Kaffeflikkojen kojulta Perniön torilla.– Ihmiset ovat ne kaikkein tärkeimmät, sanoo Aku Poutanen ja ostaa kahvin Kaffeflikkojen kojulla Perniön torilla. 
– Ihmisten keittiöissä ja pellonpientareilla lehti syntyy, hän kärjistää. 
Kesäkuun alussa Poutanen ottaa askeleen ylöspäin urallaan, kun hänestä tulee Perniönseudun Lehden päätoimittaja. 

Ura lehdessä on kestänyt jo yli 20 vuotta, kun kesätyötkin otetaan huomioon. 
– Ensimmäistä kertaa taisin olla isän kanssa juttukeikalla kolmevuotiaana. Sitten 1990-luvun lopulla minua pyydettiinkin jo kesällä töihin, sanoo alaan ja työpaikkaan kuin vaivihkaa sisään kasvanut Poutanen. 

Kesäkuussa 40 vuotta täyttävä Aku Poutanen on lehdentekijä jo neljännessä polvessa. Hänen isänsä Pekka Poutanen toimi Perniönseudun Lehden päätoimittajana ja äitinsä Maija Poutanen hoiti lehden ilmoitus- ja tilauspuolta. Jo lehden alkumetreillä 1940-luvulla päätoimittajana oli Maijan isoisä Aarne Suomela ja häntä seurasi tehtävässä poika Antti.
Minkälaisena Poutanen  näkee paikallislehden roolin tänä päivänä ja tulevaisuudessa?
– Ruokapuolella artesaaniruoka on kova juttu. Tässä on vähän samasta kyse: paikallisista aineksista pyritään tekemään laadukas ”lähituote”. Paikallislehti on tarvittaessa kriittinenkin uutisväline ja samalla sillä on viikkolukemiston rooli ja tilaa pienille asioille. 
Toimittajan työtä Poutanen pitää ennen kaikkea opettavaisena. 
– Aamulla voin olla pellonpientareella, päivällä koulussa ja illalla jalkapalloa katsomassa. 

Osa.-aikaisena toimittajana lehdessä on aloittanut Anni Himberg. Toimitusta avustavat edelleen Minna Urpo, Hannu Brusila ja Pekka Poutanen.

Koko juttu 23.5. lehdessä. 

Jaa artikkeli: