Skip to main content

Ohjusveneet tuovat telakalle täystyöllisyyden

Rauma-luokan neljä ohjusvenettä, Rauma, Raahe, Porvoo ja Naantali, peruskorjataan vuosina 2010-2013. Patria Aviation on hankkeen päätoimittaja ja vastaa kokonaistoimituksesta.

Puolustusministeri Jyri Häkämies on keskiviikkona valtuuttanut merivoimat solmimaan Patria Aviationin kanssa sopimuksen 1990-luvun alussa rakennettujen Rauma-luokan ohjusveneiden peruskorjauksesta.

Alustekninen peruskorjauksen suorittaa kotimainen telakka Western Shipyard Teijolla. Alusten taistelujärjestelmän päivityksen tekee ruotsalainen Saab ja merenkulkujärjestelmien uusimisen Furuno Finland.

Hankkeen kokonaisarvo on 64,7 miljoonaa euroa.

Hankkeen telakkatyöhön kohdentuu noin 170 henkilötyövuotta. Hankinta parantaa kotimaisen telakkateollisuuden työllisyystilannetta ja laajentaa kotimaista laivanrakentamisen osaamista. Hankkeeseen sisältyy myös teollista yhteistyötä koskeva sopimus Saabin kanssa. Sen myötä Suomeen siirretään taistelujärjestelmän kunnossapito-osaamista. Hankkeeseen kohdistuvan suoran teollisen yhteistyön kautta kotimaahan kohdentuu noin 17 henkilötyövuotta.

Peruskorjattujen alusten on tarkoitus saavuttaa operatiivinen valmius vuodesta 2014 alkaen. Peruskorjauksella taataan alusluokan elinikä 2020-luvulle ja vastataan uhkakuvien ja muuttuneiden suorituskykyvaatimusten synnyttämiin tarpeisiin.

 

Jaa artikkeli: