Skip to main content

Neliöt järkikäyttöön

Salossa pistettäneen  vielä koko joukko kaupungin tilaneliöitä uusjakoon.
Muutosjohtaja Seppo Koskinen sommittelee osaltaan tarpeista ja tiloista järkevää yhdistelmää,  lisäksi poliittisten päättäjien suunnasta on tulossa prosessien läpikäymisen yhteydessä linjanvetoa siitä, miten palveluita entisissä kuntakeskuksissa on.  
Unohtamatta kansalaisaktiivisuutta: jo nyt ovat esimerkiksi eri yhdistykset pitäneet ääntä sen puolesta, että taajamissa olisi helppoa ja halpaa tilaa niin harrastamiseen kuin kokoustiloiksikin.
Tilakysymyksiin toivoisi nopeaa ratkaisua.  Tyhjän tilan ylläpitäminen ei voi kuulua kaupungin tehtäviin, jos toisesta suupielestä puhutaan tärkeää asiaa kustannusten kurissa pitämisestä.
Parhaimmillaan entisiin kuntakeskuksiin voi syntyä todellisia monitoimitaloja, jos palvelut saman katon alle sopivat.   
Toisaalta muutosta muutoksen itsensä vuoksi on turha alkaa tehdä. Esimerkiksi Perniössä niin laajavalikoimaisella kirjastolla kuin nuorisotilalla on jo asialliset puitteet ja loogista onkin miettiä, mitä nyt koko lailla tyhjään kunnantaloon olisi siirrettävissä.  
Vahvin ehdokas muuttajaksi  ovat tällä hetkellä kirkonkylän päiväkodit.   Ajatus herättänee varmasti mielipiteitä puolesta ja vastaan, perusteltuja ja myös tunnepohjaisempia.   
Kunnantalot edustavat vanhoja kuntia  ja tyhjillään seisoessaan ne varmasti pitävät yllä osin perusteetontakin menneiden aikojen ihailua.  Sillä voisi olla arvaamaton uutta identiteettiä vahvistava vaikutus, että kerran kuntalaisten palvelemista varten rakennetut talot saataisiin edelleen pidettyä kuntalaisten käyttämänä – miksei sitten nuorimpien eli päivähoitolasten.

Jaa artikkeli: