Skip to main content

Navetta, viljaa ja eläimiä paloi Perniössä

Kaksikerroksinen navettarakennus ja sen mukana useita kymmeniä hehtolitroja viljaa sekä muutamia kaneja ja kanoja paloi Perniössä maanantaina t.k. 6 pnä talon pojan sytytettyä talon päässä olleen pehkukasan palamaan. Ennenkuin palokunta saatiin paikalle, ehti tuli levitä myös läheiseen metsään, jossa sammutustyöt jatkuivat vielä myöhään illalla. Sammutustöitä vaikeutii veden puute.

Maanviljelijä Olli Laineen omistaman Heinä suon tilan navettarakennus Perniön Melkkilän kylässä Kankkonummella roihusi ilmiliekeissä ja tuli oli levinnyt myös metsään Perniön ja Teijon VPK:ien saapuessa paikalle klo 14.30.

Talon 12-vuotias vajaamielisten hoitolaitoksesta lomalla ollut Onni-poika oli saanut tulitikut käsiinsä ja juossut sytyttämään navetan päässä olleen pehkukasan. Hetkessä levisi tuli puurakenteiseen karjarakennukseen, missä sijaitsivat navetta, talli, karjakeittiö ja puimala sekä yläkerroksessa viljavarasto.

Hälytystä hidastutti se, että lähin puhelin sijaitsee kilometrin päässä. Sammutustöitä taas vaikeutti voimakas tuuli ja huono vedensaanti. Vesi oli tuotava paikalle palokunnan säiliöautoilla. Palokunnan pääasialliseksi tehtäväksi jäi muiden rakennusten suojaaminen ja läheisen metsän sammuttaminen, josta oli ehtinyt palaa muutama aari. Palokunnat ja paikkakuntalaiset työskentelivät vielä myöhään illalla estääkseen tulen leviämistä suuriin metsiin ja suomaalle.

Vahinkojen suuruudesta ei vielä ole tietoa, mutta navetta oli ainakin osittain vakuutettu.

 

Uutinen on kopioitu 9.7.1964 painetusta lehdestä.

Jaa artikkeli: