Skip to main content

Narikkaan oli jo ikävä

Gabby Burgessin paikka auringossa oli tiistaina sohvalla.

Miten saa ovelle kunnon jonon? Pitää jakaa ilmaisia ämpäreitä tai avata nuorisotila pitkän tauon jälkeen.
Salossa pistettiin koronapandemian vuoksi keväällä nuorisotilat kiinni, koulujen alkaessa ovet jälleen avattiin ja tuttua paikkaa oli jo kaivattu.
–Täällähän oli jonoa rapuilla ja viisikymmentä kävijää avajaispäivänä. Särkisalossakin oli kova meno, kun oli 36 nuorta samalla kertaa, myhäilee nuoriso-ohjaaja Elisa Paavola.

Jos oli työntekijöillä jo ikävä töihin, niin yhtä lailla sitä oli heillä, joita varten Narikka on olemassa.
–No kyllä jo haluttiin tulla. Muuten ei olisi mitään tekemistä, tuumivat neljäsluokkalaiset Jere Repo ja Veikka Rantalaiho biljardipöydän äärellä tiistai-iltapäivänä.

Nuorisotilassa saa valita tekemisensä pitkälti itse: tiistaina Förbystä yläkoulussa käyvä Gabby Burgess teki ensin fysiikanläksyt ja pisti sen jälkeen kuulokkeet korville.
Seitsemännen luokan aloittanut Jami Nyberg taas vannoi tiistaina kaverien tapaamisen ja pelaamisen nimiin. Kun kaverit koulun jälkeen tulevat Narikkaan, on imussa helppo tulla paikalle itsekin.

Huoli on vain lauantai-iltojen aukioloista, jotka ovat uhattuna. Kaupunki vastaa kolmesta illata, mutta lauantait ovat olleet yhdistysten vastuulla.  Nyt aiemmin aktiiviset yhdistykset ovat kuitenkin ilmoittaneet, että niillä ei ole enää voimavaroja valvontavuoroihin.   Elisa Paavola rohkaisisi vielä miettimään, löytyisikö joku yhteistyön muoto, jolla saadaan turvattua edes muutama lauantai syksyn aikana.

Koko juttu 27.8. lehdessä. 

Jaa artikkeli: