Skip to main content

Narikkaan kassikaupalla hyvää tahtoa

Narikan keittiö on valmiina käyttöön: Jonna Lehto ja Elisa Paavola laittoivat kattiloita laatikoihin viime viikolla. Takana näkyvä kuva on Särkisalosta.

Perniön nuorisotila Narikassa pistettiin viime viikolla keittiön laatikoihin useampi kattila ja kasari.  Uusia olivat sekä laatikot että kattilat ja mainosmies voisi sanoa, että ei siinä vielä kaikki.

Viime syksynä nuorisotilassa kävi varkaita. Pitkäkyntisten matkaan lähti niin pelikonsoleita, pelejä kuin televisiotkin.

Hävinnyt varustus on nyt lähes ennallaan: konsolin ja yhden television osti kaupunki, lisäksi mukana oli hyvää tahtoa: toisen telkkarin junailivat nuorisotilaan MLL:n Perniön osasto ja Sähkö-Lindroos, lisäksi Perniönseudun Lehti lahjoittaa tilaan valvontakameran.
MLL:n lahja nuorisotilaan ovat ne padat ja pannut: keittiöremontti on  valmis, mutta edelliset kattilat eivät induktiolieden kanssa toimineet.

Paikallista hyvää tahtoa kätkeytyy myös keittiöön; osan uudistuksesta kattoi Lionsin viime keväänä tekemä lahjoitus.

Nuorisotilan kävijämäärää rajoitetaan parhaillaan, mutta syksyllä ennen pandemian toista aaltoa vilske oli melkoinen: Paavola toteaa, että illassa kävijöitä saattoi olla yli viisikymmentä.
MLL:n puolesta kattilat tuonut Jonna Lehto tietää, että oma nuorisotila koetaan tärkeäksi ja poikkeusaikana eritoten, kun monet muut harrasteet ovat jäissä.

Korona painaa nuoria ja siihen vastataan nyt myös poikkeusjärjestelyin. Jatkossa Narikan arkipäiviä pyörittävät Marika Kiviharju ja Mari Pöllänen, Elisa Paavola taas siirtyy hankkeen puitteissa vuodeksi koulunuorisotyöntekijäksi. Tavoitteena on olla kuulolla siellä, missä kaikki nuoretkin varmuudella arkipäivisin ovat.

Koko juttu 21.1. painetussa tai digilehdessä. 

Jaa artikkeli: