Skip to main content

Näpsä-laiturit uuteen omistukseen – ”Aika aikaa kutakin”

Talvi pitää vielä otteessaan, mutta laitureita rakennetaan täyttä päätä. Tauno Lindgren sai työmaalleen varsinaisen raadin, kun Kimmo Flink, Marko Jalonen ja Tomi Vuorinen tulivat kuvattavaksi.

Perniöläinen laiturivalmistaja Näpsä-laiturit Oy on siirtynyt uuteen omistukseen.

Yrityksen on hankkinut salolainen Salon MJ-Rakennus Oy, jonka alaa ovat olleet juuri laiturit sekä uudis- ja korjausrakentaminen.

Yrittäjä Marko Jalonen toteaa, että kaupan myötä Näpsän repertuaari laajenee laitureista esimerkiksi terasseihin, pihaportaisiin ja muuhun rakentamiseen.

Ainakin tämän vuoden hän ennakoi tosin menevän aivan totuttujen kuvioiden mukaan.
–Näpsän nimi pysyy ja toiminta säilyy Perniössä, Jalonen sanoo.

Yritys on henkilöitynyt Kimmo Flinkiin ja Tomi Vuoriseen, jotka perustivat Näpsä-laiturit vuonna 1999. Vuonna 2005 yritys erotettiin Hyrräpyörästä, jonka nimissä Flink ja Vuorinen tekivät Salon kaupungille liikuntapaikkojen ylläpitoa viime vuoteen asti.

Kimmo Flink toteaa myyntipäätöksen kypsyneen vuosien myötä.
–Aika aikaa kutakin ja 25 vuotta tässä on laiturien kanssa touhuttu.  Yritysvälittäjäkin jutteli, että moni vielä tässä kohtaa peruu ja päättää jatkaa, mutta meille oli selvää, että päätös pidetään.

Samaa sanoo Tomi Vuorinen.
–Piti vain tehdä päätös ja se oli helppoa.  Jo tätä vuosi sitten mietittiin.

Marko Jalonen toteaa, että yrityskauppaa piti harkita hetki.   Rakennusalalla on puhaltanut viime ajat vastatuuli.  Jalonen toteaa, että nyt materiaalien hinnat näkyisivät hetkeksi asettuneen.
–Yleensä vielä on niin, että laiturit ja muu vapaa-ajanrakentaminen on se, mistä ensiksi tingitään.

Koko juttu viikon 8 digi- ja painetusta lehdestä!

Jaa artikkeli: