Skip to main content

Nahkat tuulensuojaan

Tervepä terve.  Toimituksen lounaisteurastamon lihamyllyä veivataan tässä seuraavaksi.
***
Hevosenlihasotku se tekee poikaa.

 Ensinnäkin moni on ilmoittanut, että söisi hevosta useammin, jos sitä jostain saisi.   Näinköhän tarjonta sitten tosiaan kohta levenisi ja laajenisi käsittämään muutakin kuin leikkeleet.

Toisekseen tämä  voi saada aikaan sen, että einekset jätetään vähemmälle ja yhä useammassa kyökissä laitetaan taas oikeaa ruokaa.

Ja kolmanneksi,  jos kohta kaksi ei toteudu, tämä vain osoittaa että puheet kansan kranttuilusta tai nirsoudesta ovat silkkaa kukkua. Siinä menevät edelleen tuulensuojaan eineslihapullain sekaan leivotut kanannahat ja muut.
***
Eipä sillä. Jos pollesta tulee ravintoloiden uusi hitti, käy jatkossa ihan perustelluksi sanoa ulos syömään lähtiessä, että käymmepä hummailemaan.
***
Mielenkiintoista on sekin, miten ylisuuren huomion kotimaisella nimellä tehtävät puhelimet edelleen saavat, vaikka bisnes itse olisi kuinka kalkkiviikoilla.   

Nokia ilmoitti hiljan aloittavansa halpojen, alle parillakympillä myytävien puhelimien valmistuksen, ja asia ylitti monta uutiskynnystä.
Vielä, kun tässä näkisi sen päivän, että  joku muu halpa perusbulkkituote kuten uusi vehnäjauho, perhe-Toyota tai edamjuusto saisi saman määrän huomiota, niin jo olisi.

Peruspuhelimien osalta kielenkäyttöön ei tietysti ole pesiytynyt sellaisia kummallisuuksia kuin älypuhelinpuolelle, missä Applella oli otsaa alkaa puhua ekosysteemistä, kun tarkoitus oli kertoa miten saman puljun laitteet pelaavat hienosti yhteen keskenään ja jopa kilpailijoiden kanssa.

No, tietysti ekosysteemi oikeasti tarkoittaa jotain muuta ja todellista.  Mökkisaaren kotilahti on varmasti ekosysteemi, samoin kiskolainen juurikaspelto.  Mielestään uutta luovien yritysten olisi luullut pystyvän kehittämään myös uusia ilmaisuja.

Sen vielä voi hyväksyä, että junassa istutaan nokka kiinni tabletissa.  Viekööt huomion, mutta sanoja niiden ei pitäisi viedä.
***
Tietysti sellaisestakin oikeissa käsissä mukavasta asiasta kuin alkoholista saadaan tässä maassa aikaan politiikkaa tai muuta sählinkiä.
Keskusta on esittänyt, että keskiolutta voisi nykyisestä laimentaa. 

Käykö ajatus sitten vakavasti otettavasta viisaudesta vai kaskusta?
– Kaskusta, sanoisin.

Ja ihan saman voi varmaan sanoa laimennetun tuotteen makua kuvaillessaan.
***
Yle uutiset kertoi eilen, että norjalaishiihtäjä Björn Dähliellä on mitattu korkeita veriarvoja.

Uutinen se kieltämättä onkin.  Monella suksien päällä mainetta hankkineella on mitattu vaan korkeita maksa-arvoja ja nekin vasta kilpa-, eikä latu-uran jälkeen.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi 

Jaa artikkeli: