Skip to main content

Naarjärvi hyvässä kunnossa, mutta tulevaisuus huolettaa

Naarjärven suojeluyhdistyksen vuosikokouksessa esiteltiin järvestä otettujen veden laatututkimusten tuloksia. Kuva Pirjo Lönnqvist.

Naarjärven suojeluyhdistyksen vuosikokouksessa julkaistiin sunnuntaina hyviä uutisia. Heinäkuun alussa Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy:ssä teetetyt veden laatututkimukset kertoivat pelkkää positiivista järven tilasta. Tuloksista kokouksessa raportoi Valonian vesiasiantuntija Janne Tolonen.  

– Naarjärvi on säilynyt vesistöjen välisessä vertailussa erinomaisen puhtaana ja muun muassa typen määrä on luokiteltu erinomaiseksi fosforin ollessa erinomaisen ja hyvä rajalla, kertoo Naarjärven suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Timo Hollmén.  

Järven erinomaiseen kuntoon ei yhdistyksen mielestä saa kuitenkaan tuudittautua. Etenkin kun Tolosen huomio kiinnittyi fosforin ja klorofyllin eli lehtivihreän kohonneisiin arvoihin 2000-luvun aikana.

– Vaikka muutokset eivät ole suuria, kehotti Tolonen kiinnittämään huomiota veden tilaan sekä tilaamaan uuden tutkimuksen vuoden tai parin kuluttua. Suojelu- ja hoitotyötä pitää ehdottomasti jatkaa tulevinakin vuosina. Vain siten järven kunto pysyy nykyisellä tasolla. On hyvä muistaa, että järvien suojelu ei maksa oikeastaan mitään, mutta pilaantuneen järven puhdistus on kallista, jos sitä saa siinä vaiheessa enää pelastettua, Hollmén summaa.

 

Lue koko juttu torstain lehdestä.

 

Jaa artikkeli: