Skip to main content

Mustatakkinen mies on siellä, missä nuoretkin ovat

 

 

Minna Lahtela vastaa Walkers-toiminnasta valtakunnallisesti, Matti Pääkkönen on juuri aloittanut Aseman Lapset ry:n työntekijänä Perniössä. Hän aikoo jalkautua myö nuorisotila Narikkaan.

Matti Pääkkösen takin etumuksessa lukee isolla ”Walkers”.  Se jo kertoo, millä asialla mies on liikenteessä.
–On hyvä, että saamme jo nyt Matin tehtyä tutuksi kylällä ja kerrottua, mikä mustatakkinen mies täällä liikkuu, naurahtaa Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela.

Se nimittäin on Pääkkösen tehtävänä vuoden ajan: liikkua Perniön alueella siellä, missä nuoretkin ovat.

Aseman Lapset ry aloittaa Perniössä ensi marraskuuhun kestävän jalkautuvan nuorisotyön projektin.  Pääkkösellä on takana 21 vuotta nuorisotyötä ja perjantaina käynnissä oli kolmas työpäivä Perniön hankkeessa.
–Ensimmäinen askel on kartoittaa ja tutustua alueeseen. Mitä täällä jo tehdään, missä ovat aikuiset ja missä ovat nuoret, sanoo Lahtela.

Aseman Lapset on vuonna 1990 perustettu toimija, jonka moni muistanee yökahviloista.  Niitäkin on yhä, mutta toiminta on varsin monimuotoista.
–Meillä on paljon työmuotoja ja osa varmasti toteutuu Perniössäkin.  Perniöstä saatavia malleja voidaan taas jatkossa käyttää jossain muualla, Lahtela miettiii.

Yhdistys aikoo tehdä yhteistyötä  kaupungin ja seurakunnan sekä yhdistysten kanssa.  Lahtela ja Pääkkönen toteavat, että hankkeen on hyvä näkyä heti esimerkiksi kouluissa ja tehdä työntekijä tutuksi sekä nuorille että myös heidän vanhemmilleen.

Pääkkösen sarkana on tavoittaa nuoret, kohdata heidät ja olla luottamuksella kuulolla.

Tavoitteena on myös kouluttaa vapaaehtoisia paikallisista aikuisista.

Huoli on ennen muuta nuorten elämistä ja hyvinvoinnista.
–On paljon ahdistusta ja näköalattomuutta ja sitä ei helpota se, että aikuisetkin ovat väsyneitä, Lahtela miettii.

Hän toteaa, että asiassa on taloudellinenkin puoli.
–Voidaan miettiä, miten iso summa säästyy, jos Matin tekemällä ehkäisevällä työllä saadaan esimerkiksi huostaanoton prosessi katkeamaan.

Lisää lehdessä.

Jaa artikkeli: