Skip to main content

Musssaaren iltapäiväkerhojen malli sopisi muihinkin kouluihin

Mussaaren kyläkoulussa on lukuvuoden ajan tehty iltapäivisin jotain varsin  ennenkuulumatonta.    Tiistai-iltana Mussaarella oli kerhonvetovuorossa seurakunta. Nuoriso-ohjaaja Martti Rouhiaisen kanssa kännykkätelineitä nikkaroimassa Oskari Uusitalo ja Sara Muuri.
Koulusta ei ole ollut hoppua kotiin tuntien jälkeen:  koko katraalle on järjestetty kerhotoimintaa neljänä iltapäivänä viikossa  ja  taksit ovat kuljettaneet kaikki koteihinsa kerralla, ei tunnin välein kuten tähän asti.
Päättyvän lukuvuoden osalta yhteenvetoa toiminnasta tehtiin tiistaina, ja viivan alle jää voittopuolisesti plussamerkkejä.
Esimerkiksi talousasioista kiinnostuneille luvassa on hyviä uutisia.  Kyytikuluja saatiin nipistettyä kyytejä keskittämällä  tuhatkunta euroa, tulopuolelle tulee muun muassa asiakasmaksuja.   Viivan alle jäävät luvut, joiden mukaan kaupungin nettovoitto on lukuvuodessa parintuhannen euron luokkaa.

Kerhotoiminta syntyi pikku pakon edessä:  1-2 – luokkalaisia oli liian vähän, jotta kaupunki olisi iltapäivätoimintaa järjestänyt.    Koulun päässä keksittiin niputtaa samaan kaikki oppilaat, jolloin kaupunki tuli vastaan ja on tarjonnut muun muassa välipalan vanhimmille oppilaista. 

Toimijoita on ollut monta: varsinaista tukea toiminnalle haki kyläyhdistys, toimintaa taas koordinoi vanhempainyhdistys.  
Aurinkoisella koulunpihalla eläteltiin tiistaina toiveita myös siitä, että vastaava malli juurtuisi muuallekin kaupunkiin.
Aamu – ja iltapäivätoiminnan koordinaattori Mervi Niemi näytti ajatukselle alustavasti vihreää valoa.
–    Rehtoreista riippuu paljon, samoin siitä että on innostuneita vanhempia.
–    Keskustan koulustakin voi tulla eräänlainen palvelukeskus. Siihen on Pohjoismaissa olemassa malleja.

Jaa artikkeli: