Skip to main content

Perniössä sammutettiin maanantai-iltana pitäjän mittakaavassa isoa tulipaloa.

Automäkinen Oy:n tiloja runnellutta paloa oli sammuttamassa lähes kolmekymmentä yksikköä Varsinais-Suomesta.
Ripeät ja riittävät sammutustoimet heti kärkeen saivat palon etenemisen pysähtymään, joskin vahingot ovat silti mittavat. Palokunnalle tehtävä ei ollut helppo: kohteena esimerkiksi kaasupulloja sisältävä teollisuusrakennus on työläs sammutettava.

Teollisuusyritysten paloja on osunut viime aikoihin useampiakin; kynttilätehtaan raju palo Halikossa työllisti palokuntia paljon ja pitkään, maanantaina taas osa yksiköistä lähti Perniöstä suoraan Turkuun sammuttamaan Itäharjun teollisuusalueella syttynyttä paloa.

Tiheään sattunut palojen sarja voisi toimia herätteenä muille teollisuuslaitoksille ja yrityksille: ehkä olisi paikallaan tarkistaa omat ensisammutusvalmiudet ja työtavat paloturvallisuuden vinkkelistä. Minkäänlaisesta huolimattomuudesta ei tarvitse olla kyse, vaikka tuli pääsisi karkuun; onnettomuus ei tule kello kaulassa ja tarkkaan työskentelevällekin voi käydä vahinko. Silloin on olennaista, että tilanteeseen on välineet tarttua aluksi itsekin. Yhtä olennaista on se, että paikkakunnalla on toimiva palokunta ja että yhteistyö maakunnan muiden palo- ja pelastustoimijoiden kanssa toimii sekin.

Teollisuusyritysten palot ovat murheellisia onnettomuuksia siinä, missä muutkin tulipalot. Keneltäkään ei mene kotia, mutta pelissä on aina jonkun elinkeino, paljon paikallista osaamista ja työpaikkoja. Toivoa sopii, että tulipaloista siipeensä saaneet yritykset voivat jatkaa toimintaansa mahdollisimman pian.

Jaa artikkeli: