Skip to main content

MörkÖ tuo kummitukset ja pimeän tarinat Sagalundiin

Sagalundissa saa lauantaina kurkistaa ikkunasta. Jos uskaltaa, myhäilee Sari Kippilä. Kolmatta kertaa järjestettävä MörkÖ -festivaali järjestetään tänä vuonna Sagalundissa. Aikaisemmin Taalintehtaalla järjestetty pimeän juhla suunniteltiin jo alkuvaiheessa kiertäväksi festivaaliksi. Taalintehdasta voidaan pitää kuitenkin festivaalin syntypaikkana, sillä se keksittiin aikoinaan Norpas -festareiden jatkoilla. 
– Keksittiin hyvä nimi, joka toimii kaksikielisenä. Mörk ö tarkoittaa pimeää saarta suomeksi. Sagalund valittiin tänä vuonna juhlapaikaksi, sillä tämä on yhtenäinen alue, jossa voi helposti järjestää tällaisen tapahtuman, kertoo MörkÖ tuotantotiimin jäsen Sari Kippilä.

Ohjelmassa on tänä vuonna muun muassa tulennielijä, Laura Naukkarisen ja Antti Tolvin performanssi sekä jännittäviä tarinoita Turunmaan pimeästä puolesta. 
– Sagalund ja Paraisten museo ovat julkaisseet pelottavista kansanuskomuksista ja pimeistä tarinoista kaksi kirjaa. Jotkut tarinoista ovat tosi karmaisevia, mutta ihan pahimpia emme ottaneet tänne. Tapahtuma on kuitenkin koko perheen tapahtuma, vaikka jotkut sisällöt saattavat olla liian jännittäviä aivan pienimmille.

Pimeässä voi kurkkia ikkunoista sisään, jos uskaltaa. Rakennusten ikkunoiden sisäpuolelle on tehty pelottavia pienempiä ja isompia istallaatioita. Yläkoululaiset ovat tehneet noitatarinoista videoita, Pekka Turusen lyhytelokuva saa ensi-iltansa, MörkÖ -mehupyörä tarjoilee mustaherukkamehua ja onpa paikalla yli sata kummitustakin.

MörkÖ 2019  lauantaina alkaen klo 17.

Jaa artikkeli: