Skip to main content

Postikorttien lähettäminen on monelle tärkeä perinne ja kortteja ripustetaan jopa seinälle koristeeksi. Jotkut pitävät kortteja tärkeinä aarteina ja ullakolta saattaa löytyä joulukorttien kokoelma kymmenien vuosien ajalta. Parhaimmillaan ne kertovat menneestä ajasta muutakin kuin vain lähettäjien ja vastaanottajien nimet ja osoitteen.

Kannettavan kirjepostin määrä vähenee vuosi vuodelta, mutta vielä joulun alla ovat sentään postinkantajien reput painavia.
Joulukortti on mukava tapa muistaa läheisiä ja toivottaa hyvää joulua. On ilahduttava huomata, että jouluna halutaan muistaa myös muita kuin omia läheisiä. Itse tehdyn tai ostetun kortin voi sujauttaa vaikka naapurin postilaatikkoon tai viedä kortteja esimerkiksi vanhainkodin asukkaille.

Etenkin nyt muistamisen tärkeys korostuu. Koronan vuoksi monet välttävät edelleen kyläilyä ja siihen voi todella olla aihettakin.

Kortti ei ole ainoa muistamisen tapa. Soittaminen ja kuulumisten kysyminen voi tuoda iloa monen päivään. Oikea, perinteinen kirje, ehkä vielä kynällä kirjoitettu, voi nykyään jo tuntua saajastaan luksukselta. Jos perinteinen tuntuu vanhanaikaiselta, on hyvä muistaa että nykyään ovat konstit monet. Pahimmillaan moni on ollut kohta kaksi vuotta hyvin pitkälti omissa oloissaan. Lyhytkin puhelu voi nousta arvoon arvaamattomaan.

Räntä ei ole äänestämisen este

Aluevaalien osalta yksi virstanpylväs saavutettiin tiistaina. Ehdokaslistat ovat valmiit ja eteläisestä Salostakin mukana on pitkä rivi hyvinvointialueen valtuustopaikasta kiinnostuneita. Mukana on kunnnallisen ja maakunnallisen päätöksenteon veteraaneja ja kuvioissa uudempiakin nimiä.

Nyt alkaa totinen työ: äänestäjät pitäisi vakuuttaa siitä, miksi uurnille on syytä lähteä – vaikka vaalipäivänä sataisi räntää vaakasuoraan tai olisi ennätyspakkanen.

Jaa artikkeli: