Skip to main content

Monen sortin köynnöstä

Tervepä terve.
Toimituksen lounaiskyökin viikkoannokset ladataan pöytään tässä seuraavaksi.
***
Vaalilehtien seasta otti yhden porukan julkaisun eräs kohta silmään. Keskustan joka ehdokkaalta oli kysytty, mikä kasvi tämä mielestään olisi ja miksi.
Ehdottoman lystikästä on, että vastauksissa oli monta rikkakasviakin kuten hukkakauraa ja voikukkaa.
Varmasti samanlainen ähkäisy kuullaankin hukkakauraa halmeestaan löytäneen ja valtuustoon valittujen nimilistaan pettyneen suusta: eikö tuosta vieläkään päästy.
Tosiasia tietysti on, että jos syötävistä kasveista joku on lähellä kuntapoliitikkoa, se on omena.  Alkusyksystä se on raikas ja lajikkeeseen katsomatta osaksi  vihreä, mutta  liiallinen annos sen pirteyttä alkaa polttaa ylävatsassa.  
Mitä pidemmälle ura etenee, sen enemmän alkaa päättäjä tietysti olla kuin tuontiomena. Sen saattamiseen seminaarimatkalta takaisin Suomeen kuluu tilatankillinen kerosiinia ja pinta on niin kovaksi vahattu että siitä kimpoavat siinä vesi kuin nokkimisyrityksetkin.
***
Seuraavissa vaaleissa voitaisiin tietysti kysyä samaa hiukan laajentaen, vaikka että mikä ruoka olisit ja miksi.
Täältä äänen saisi se, joka on kuin silakkalaatikko: kotonaan kaikkialla, taloudellinen ja siihen ei kyllästy sitten millään.
***
Ruoka-asiaan kuuluu sekin tilasto, jonka mukaan porokolarit ovat lisääntymässä.
Tämä taas ei kerro muusta kuin valintamyymälöiden huonosta suunnittelusta.   Niissä pitäisi ehdottomasti asetella hyllyt niin, että tarjouskahvipaketteja  sylintäydeltä haalineet eivät pääse törmäilemään toisiinsa.
***
Löyhästi liikenteessä oleminen liittyy sunnuntain ennätyshyppyyn: itävaltalainen Felix Baumgarter teki sen, minkä lupasi: nousi korkeuksiin ja  hyppäsi laskuvarjon kanssa 39 kilometrin korkeudesta takaisin maahan.
Hyppyä sponsoroi energiajuomatehdas, mutta muuten homma tietysti oli kuin lisäravinnekauppaiden mainospuheista. Heti, kun kaveri hylkäsi kapselinsa, oli hengenlähtö lähellä.
***
Viikon arvoitus liittyy ajankohtaisiin asioihin sekin.
Mikä porukka ei tee liikenteessä ainoatakaan ajovirhettä seuraavien kolmen viikon aikana?
– Kaikki ne kuntavaaliehdokkaat, jotka ovat teipanneet autonsa täyteen nimiään ja kuviaan.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: