Skip to main content

Mökkireissu meloen

Ex-perniöläinen estejuoksija Arto Kuusisto meloi maanantaina Kiskosta vävypoikansa Anton Röyskön kanssa Hästööseen. Kuva Eija Nikkanen.

Vähän erilaiseen urheilusuoritukseen ei tarvita kuin hyvä idea ja uskallusta. Näin toimivat Kiskossa ja Hästössä mökkeilevät Arto Kuusisto ja Anton Röyskö.

– Alkuperäinen idea taisi lähteä vävykokelaan Anton Röyskön äidiltä. Meillä on mökki Kiskossa ja Röysköillä Hästössä ja tuumattiin, että melotaan mökiltä mökille. Niinpä lähdimme matkaan Aijalan sillalta maanantai aamulla, ex-perniöläinen estejuoksija Arto Kuusisto, kertoo.

Evästaukoneen ja kajakin kantoineen, matkaan meni vartin vajaa seitsemän tuntia ja kilometrejä kertyi 30.

Huoltojoukot toivat sovittuihin paikkoihin evästä ja saivat palkkioksi matkalta löytyneitä aarteita.

– Prinkkalankoskella ennen Maasiltaa meinattiin jäädä kiinni kiviin, mutta Maasillan jälkeen oli mukavan mutkittelevaa jokea, jonka rannalta poimittiin kantarellit ja annettiin ne sitten huoltojoukoille palkinnoksi.

Haasteitakin matkalla riitti, sillä Saarenjärven päähän päästyään kaksikko meinasi eksyä kartalta.

– Olin lukenut aikaisemmin jostain blogista, että Saarenjärven alku on hankala osuus ja sitä se todella oli. Kaislaa oli niin paljon, että meinasimme eksyä. Onneksi Anton huomasi kohdan, josta joku oli joskus mennyt. Jos matka taittui muuten noin viiden kilometrin tuntivauhdilla, niin Saarenjärvellä se ei toteutunut, koska siellä oli niin paljon kasvillisuutta.

Kuusisto haluaa antaa muille melojille myös varoituksen sanan.

– Latokartanonkoskelle tulo on huonosti merkitty, joten siellä kannattaa olla erityisen varovainen. Jos koskeen joutuu, niin se on sitten menoa. Onneksi vaimo oli muistuttanut tästä useasti, joten tulimme ajoissa maihin.

 

Lue koko juttu tämän päivän lehdestä.

 

Jaa artikkeli: