Skip to main content

Mökätön on hyvä

Tervepä terve. Toimituksen koilliskoulun viikkotodistukset jaetaan tässä seuraavaksi.
***
Takavuosilta jäi mieleen siivouskomeron oven tarra, jossa mustekalalla on lonkeroissaan moppia ja harjaa. Iskulause oli: ”Teemme työtä jota ei huomaa, paitsi jos se jää tekemättä”.

Samansuuntaista voi liikkua mielessä autoinsinööreillä.

Nythän eletään autotapahtumien aikaa. Vanhoissa autoissa ihastellaan menneen maailman glamouria, nahkapolstereita, kromia ja usein myös muhkeita ääniä.

No, kromista on luovuttu ja metelistä päästy jopa niin, että autenttisen äänen sijaan stereoiden kautta voidaan monessa pelissä matkustamoon ajaa keinotekoista moottorin ääntä.

Insinöörinä miettisin alanvaihtoa tai depressiota. Viisikymmentä vuotta on tehty töitä sen eteen, että meteliä olisi niin vähän kuin suinkin, ja sitten tulee joku markkinointitutkimustyyppi ja sanoo, että oikeastaan sitä pitäisi sittenkin vähän olla.

Tämä tuli mieleen siitä, että viikolla tarjoutui mahdollisuus kyytiin sähköauto Teslassa. Ohjaamo suurine ruutuineen on ennennäkemätön, kyyti siedettävää, eikä vähiten siksi, että ääntä sähköautossa ei juuri renkaiden huminan lisäksi ole.

Ympäristöasioillahan sähköautoa perustetaan, mutta siinä istuessa tuli mieleen, että tärkeä ympäristöasia on sekin, että myöskään ulospäin ei kuulu mitään.
***
Tähän väliin yritysuutisia. Kaiketi on niin, että slummiutuvissa kaupunginosissa voi hyvin meijeriteollisuus. Poikkesin tuossa Raaseporin puolella ja siellä selvästi oli tiskissä kiekko, jonka vieressä teksti ”vuohenjuustoa getost”.
***
Kevätsiivousjuttu tuossa tuli luettua ja sitruunahaposta muistutettiin; silläpä puhdistuu tiskikone sisältä. Happoaikaa tämä on muutenkin. Arkikuntoilumielessä pyöräilevä saa itsensä äkkiä maitohapoille. Palautusjuomassa kulmakuppilassa on tiemmä hiilihappoa.
***
Eikä oluista enempää kuin että perinteiselle lagerille on haastajia nykyään. Tanssilavoilla suosikki taitaa olla Reijo tai pale ale.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: