Skip to main content

Mimmi kirjoittaa….

Punainen mylly esittää nyt säkenöivän laulufarssin “Mimmi kirjoittaa muistelmiaan”.       Näin ilmoitettiin joulun tulosta kauppoihin lehdessä 50 vuotta sitten.

Siinä kerrotaan siveästä ja säädyllisestä naisesta, Mimmi Veluurista, afgaanilaissyntyisestä prinsessasta, jonka kulttuurilehti Ellussa julkaisemista muistelmista koko kansa kohisee.

Toivottavasti Perniön seurojen-talon  katto ja seinät kestävät kun “Mylly” nuorine joukkoineen ja koko baletteineen joulukuun 9 pänä klo 20 esittää tämän tuiki opettavaisen tarinan.
Että kaikki käy huumorin merkeissä, siitä vastaa Ossi Elstelän Jallu.

Esitelmä -ja keskusteluiltoja raittiusasian merkeissä Perniön Alikulman nuorisoseurantalolla

Perniön Alikulman nuorisoseura järjesti äskettäin talollaan esitelmä- ja keskusteluillan raittiusasian merkeissä. Alustajina olivat rovasti Atte Vehanen, hankintapäällikkö Paavo Suominen, nimismies Raino Jäykkä ja kunnanjohtaja Kaarlo Saariluoma.

Ensimmäisenä alustajana rovasti Vehanen esitti raittiustyötä seurakunnan kannalta mainiten mm. että alkoholismi on psyykillinen sairaus, joka on saanut alkunsa jostain “turhautumasta”, epäonnistumisesta elämässä tai muusta sen tapaisesta. Esitelmässään häån korosti kodin – ja perhejuhlien viettämistä ilman väkijuomia.

Kolmannessa alustuksessa nimismies Jäykkä esitti numeroin juopumustilastoja nimismiespiirissä. Hän lausui huolestumisensa alkoholinkäytön lisääntymisestä ja varsinkin siitä, että hyvin usein nuoret perheet kokoontuvat toinen toistensa luo seurustellakseen “alkoholiliikkeen kanssa”. Alkoholiin tutustuminen alkaa keskimäärin alle 18 v ja sen turmiollinen vaikutus juuri nuorisorikollisuudessa on ratkaisevaa. Poliisi ei ole mikään varsinainen raittiustyön tekijä, vaan puuttuu asiaan vasta silloin kun “onnettomuus” on jo tapahtunut. (lyhennelmä)

ILMOITUKSIA

Löytyisikö pienelle perheelle asunto Perniö-Ylönkylän välisen maantien lähettyviltä. Vast viikon aikana Perniön postitoim. nimim. “Jouluksi asumaan”.

Ostetaan KU- paperipuuta. Oy Tehdaspuu, läh. Mh. C.E. Petterson, puh Perniö 304.

Tekstiilialasta kiinnostunut jouluapulainen saa paikan, myös osapäivätyönä. R. Salmela, puh 152.

 

 

Jutut poimittu 30.11.1961 ilmestyneestä Perniönseudun Lehdestä

 

 

Jaa artikkeli: