Skip to main content

Miesten otteluiden alkuun haetaan lisää terävyyttä

Leevi-Matias taimela on ollut oivalla pelipäällä; viikonlopun molemmissa peleissä syntyi yli 20 pistettä. Arkistokuva.

–Isoja taktisia kuvioita ei voi harjoitella tässä vaiheessa kautta, mutta pienen ylimääräisen potkun voi takalistoon yrittää antaa, sanoo PeU-Basketin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Samu Kaaresvirta.

Etenkin tavoitteena on saada lisää latausta otteluiden alkuun. Verkkaiset alut ovat painaneet joukkueen esityksissä pitkin kautta ja niin viikonloppunakin: kotiottelussa vieraaksi tullut Äänekosken Huima alkoi vetää kaulaa ennen puoltaväliä ja tämä riitti voittoon.
–Jos kaveri ottaa viisitoista pistettä etumatkaa, sen kiriminen syö tosi paljon voimia, Kaaresvirta toteaa.

Viime viikonlopun kahdessa ottelussa PeU joutui taipumaan kaksi kertaa; kotona Huimalle jatkoajalla 94-98 ja sunnuntaina vieraissa Karkkilalle kirvelevästi pisteellä 84-83.

Viikonlopun tähti pistemielessä on Leevi-Matias Taimela, joka teki kotona joukkueelle 28 pistettä ja vieraissa 24.

Kokoonpanosta on parhaillaan kolme pelaajaa varusmiespalvelusta suorittamassa. Harmaissa ovat Patrik Poutiainen, Niko Huoponen ja Taneli Lindström. Kaaresvirta sanoo toivovansa, että kolmikko ehtisi välillä tositoimiinkin, mutta korostaa että rosterissa on leveyttä ja pelaavaan kokoonpanoon on riittänyt hyviä tekijöitä. Esimerkiksi edellisviikolopun toisessa pelissa nuori Timur Emaldynov oli joukkueen tehokkain pelaaja.
–Olemme saaneet peluutettua kaikkia jo aiemmin eli ketään ei ole tarvinnut nostaa mukaan ihan nollaminuuuteilla.

Jaa artikkeli: