Skip to main content

Metsähallitus haluaa kuulla kommentteja Tullimetsästä

Pysäköintipaikkojen riittävyys on yksi Mathildedalin ongelmista kesäsesongilla – syksyisenä arki-iltana on väljempää. Tekeilllä olevassa kaavassa haetaan ratkaisuja myös liikennepulmiin.

Mathildedalissa piirrellään suuntaviivoja yli 60 hehtaarin kehittämiselle.  Salon kaupunki on aloittanut ns. Tullimetsän alueen osayleiskaavan laatimisen.  Kaava-alueeseen kuuluu yksityisiä maita, mutta valtaosan alueesta omistaa Metsähallitus, joka on jo keväästä alkaen teettänyt alueelleen kehittämissuunnitelmaa.
Nyt tämän suunnitelman ensimmäisistä luonnoksista kerätään palautetta ja kommentteja.  Metsähallitus järjestää tämän viikon torstaina aamukahvitilaisuuden, jossa luonnoksia saa kommentoida.
-Suunnitelmaa sitten fiilataan palautteen mukaan ja se aikanaan luovutetaan kaupungille, joka ottaa sen kaavoituksessa huomioon, toteaa kehittämisen asiantuntija Timo Karhapää Metsähallituksesta.

Tilaisuus tulee varsin pikaisesti:  siitä julkaistiin ensimmäinen tieto Teijon ja Mathildedalin Facebook-ryhmissä maanantaina.  Karhapää myöntää, että aikataulu on kovin tiukka ja siihen johtivat aikataulusyyt Metsähallituksen päässä.
-Mutta ajatus ei missään nimessä ole, että tämä olisi ainoa tilaisuus saada kommentoida.  Meille voi laittaa viestiä myöhemminkin ja suunnitelmia voidaan esitellä uudemmankin kerran.

Karhapää toteaa, että alueen käyttöä on hahmoteltu vielä yleisluontoisesti,  esimerkiksi rakentamisen vaihtoehtoja hän ei vielä halua avata.
-Kaupungilla on odotuksia asumisen suhteen ja lisäksi on mietitty sitä, miten alue palvelisi elinkeinoelämää.  Toki aluetta voidaan jättää myös rakentamisen ulkopuolelle.

Kahvit juodaan Hotel Mathildedalissa torstaiaamuna klo 8-10.

Jaa artikkeli: