Skip to main content

Meritien historialliseen kievariin aletaan rakentaa kahvilaa ja puotia

Vanha kievari sijaitsee Meritien ja Hevoshaantien kulmassa.

Mathildedalin Meritien varteen kaavaillaan uutta, pientä kahvilaa.
Toimintaa suunnitellaan rakennukseen, johon on vuonna 1839 perustettu kestikievari. Sen jälkeen rakennus on toiminut muun muassa kauppana ja viime vuodet loma-asuntona.

Salon kaupunginhallitus myönsi hankkeelle poikkeamisluvan maanantaina.
Yrittäjien tarkoituksena on rakentaa taloon myymälätila ja kahvio. Hankkeen takana on Matildan Kievari Oy, joka merkittiin kaupparekisteriin viime kesänä.

Naapuruston puolelta hanketta on myös kritisoitu. Poikkeamishakemuksen yhteydessä esillä olleissa muistutuksissa kannetaan huolta muun muassa siitä, että ravitsemusliiketoiminta aiheuttaisi lisääntyvää liikennettä sekä meluhaittaa ja muuta häiriötä naapurustolle. Teiden kapeus askarruttaa, samoin se, että anniskelulupa kattaa myös piha-alueen.

Yrittäjä Jan Slant toteaa, että muistutusten myötä projekti on jo pienentynyt alkuperäisistä suunnitelmista.
Alkujaan Jan ja Johanna Slantin aikeena oli esimerkiksi rakentaa valmistuskeittiö piharakennukseen, mutta nyt varsinainen keittiö jätetään rakennuttamatta.
–Ajatuksena tietysti oli, että saisimme omasta keittiöstä tuotteet vitriiniin, mutta nyt meidän pitää edetä toisin. Kylällä on hyviä tuottajia, joiden kanssa voimme tehdä yhteistyötä, Jan Slant sanoo.

Jan Slant toteaa, että kahvilana ja viinibaarina rakennus ikään kuin palaisi juurilleen.
–Palautamme taloa kohti alkuperäistä käyttötarkoitusta myös ulkoasua, Slant toteaa viitaten siihen, että näkyvin muutos on uuden ulko-oven puhkaiseminen kuistiin, paikalle, jolla se alkujaankin on ollut.
Parhaillaan oviaukko on ummessa, mutta raput yhä paikallaan. Oven sulki edellinen omistaja, jonka aikana rakennus oli asuinkäytössä. Jan Slantin mukaan museoviranomaiset ovat osoittaneet myötämieltä hankkeelle.

Toiminnan mittakaavasta kertoo se, että kahvilaan tulee sisälle kymmenen asiakaspaikkaa.

Jaa artikkeli: