Skip to main content

Meripelastuskeikka sattuu varmasti pimeällä ja kovalla kelillä

–    Nythän on hienot olot, mutta sitten se on varmasti kova keli, kun jotain oikeasti sattuu, totesi Jari Miettinen lauantaina Särkisalon Niksaaressa meripelastusvene Drakenin Etsijät vietiin saareen meripelastusvene Drakenilla.puikoissa.
Lauantaina olivat Särkisalon vesillä Drakenin lisäksi SPR:n lääkärivene Caritas ja rajavartiolaitoksen vene sekä koko joukko sellaisia vapaaehtoisia, joiden puhelin soi jos ja kun jotain sattuu.    Meripelastusharjoituksessa mukana oli ihmisiä meripelastusseuran lisäksi niin Vapaaehtoisen pelastuspalvelun kuin SPR:n ja Salon radiokerhon riveistä.  Ihmisten lisäksi treenaamassa olivat koirat.

Lavastettu tilanne oli haastava: kahden nopean veneen yhteenajo merellä.  Lauantaina harjoiteltiin niin   onnettomuuden uhrien etsimistä lähisaarista kuin merimaalien paikantamista vedestäkin.

Paimiolainen Timo Kulmala oli harjoituksessa mukana lastenlastensa kanssa.  Nuoret eivät vielä pääse tositoimiin, mutta olivat lähdössä maastoon etsittäviksi.
– Kokemusta haetaan, linjasi Kulmala.
Pitkän linjan SPR:läinen miettii hetken sitä, mikä saa tekemään vapaaehtoistyötä vuosi toisensa jälkeen ja ajaa vielä harjoituksiinkin koko syyslauantaiksi.   
– Auttamisen halu on syistä suurin, uskoo Kulmala.

Samaa sanoo Nuka- koiransa kanssa etsimässä ollut Saana Kokko-Virtanen.
Tosipaikan tullen koirapartio on etulinjassa ja olot luultavasti vaikeat.
– Yöllä soi puhelin ja pitää lähteä jonnekin lumimyrskyyn kadonnutta ihmistä etsimään….

Lue koko juttu kuvineen Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: