Skip to main content

 Eteläisessä Salossa ei uskoisi, että syyskuu kääntyy jo kohti lokakuuta.  Muutama puhuri on kirjattu, mutta muuten luonto ainakin ikkunan takaa katsottuna näyttää edelleen lähes kesäisen vihreältä. 

Ihan täydestä kesästä syksyn tämä vaihe ei mene:  yön jälkeen kuuraisiin tienpintoihin sopii jo varautua, samoin pitää silmät avoinna tien päällä hirvieläinten takia. Arki on alkanut siinä mielessä, että koulut ja monenlaiset harrasteet pyörivät jo täysillä, monien odottama koripallokausikin starttaa lokakuun alussa.

Jotain kesäisen tuntuista ilmassa silti on, nimittäin se, että erilaisia tapahtumia riittää edelleen.  Tämän ja viime viikon lehdenkin jutut ja ilmoitukset antavat asiasta hyvän kuvan, vaikka lista ei täysin kattava olekaan.  On markkinoita, konsertteja, teatteria useampaan lähtöön ja muita tapahtumia, joiden tarkoitus on se sama kuin kesälläkin – tuoda ihmiset koolle, viihtymään, saamaan piristystä ja ehkäpä oppimaankin jotain.   

Lähinnä joskus ehtimisen eteen voi tulla se, että joku harrastus vie juuri sen illan.  Varsin kuluneelta ja väärältä tuntuu joskus kuultava puuskahdus siitä, että mitään ei järjestetä.  Asia ei toki ole niinkään.

Jaa artikkeli: