Skip to main content

Melassuon sumusta kaksi Pohjoismaiden mestaruutta Suomeen

Saara Nikander (90) rymisti heti lähdössä kärkeen ja pysyi siellä maaliin saakka.Sumuiselta Melassuolta kotimaahan jäivät Pohjoismaiden mestaruudet  alle 19 vuotiaitten naisten henkilökohtaisessa kilpailussa ja joukkuekilpailussa.

Vasta  viisitoistavuotias lohjalainen Saara Nikander piti kovinta vauhtia ja voitti 4,5 kilometrin kilpailun. Kakkoseksi kiri aivan viime metreillä  Johanna Peiponen sekunnin erolla. Kolmanneksi jäi  Norjan Silje Baera Horte sekunnin Peiposelle jääneenä. Kolmas suomalainen Kaisa Tyni juoksi kuudenneksi. Joukkuekilpailun voitto jäi Suomeen, toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi jäi Norja.

Naisten joukkuekilpailun voitti Ruotsi,  Suomi jäi kolmanneksi. Miesten sarjassa voittaja oli Tanska, Suomi  oli tässäkin sarjassa kolmas. Alle 19 vuotiaitten miesten joukkuekilpailun voitti Norja, suomalaiskolmikko juoksi neljänneksi.