Skip to main content

Matti Kurjen matka alkoi suotuisasti

Matti Kurjen matka alkoi suotuisissa ja perin aurinkoisissa merkeissä. Ensimmäiset päivät Itämerellä ovat antaneet laivan henkilöstölle aikaa sopeutua merivahdin tasaiseen rytmiin. Samanaikaisesti koulutusohjelman toteuttaminen on aloitettu.

Perinteellistä tapaa noudattaen Itämeren kaste suoritettiin maanantaina iltapäivällä sivuutettaessa Gotlannin eteläkärjessä oleva Hoborgin niemi. Tällöin Neptunuksen veli “Hogorbin ukko” saapui seurueineen laivalle, ja suurin juhlallisuuksin hän kastoi noin 70 maakrapua.

Tiistaina aamulla Matti Kurki saapui Juutinraumaan, ja tänään keskiviikkona alkaa vierailu Oslossa.

– – –

Halla vei perunasadon Pohjanmaalla

Viikonvaihteen aikana vieraili halla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Pohjois-Pohjanmaalla aiheuttaen perunaviljelyksillä monin paikoin tuhoisaa jälkeä.

Mm. Iissä Olhavanjokivarressa ja Haapavedellä mitattiin 4 pakkasastetta ja maa oli paikoin kuurassa. Kuivaniemellä oli mittari pakkasen puolella kahtena yönä peräkkäin, samoin mm. Kestilässä, jossa mitattiin -2 astetta. Nollan alapuolella kerrottiin lämpömittarin käyneen lisäksi mm. Pulkkilassa, Paavolassa, Yli-Iissä, Hailuodossa sekä Revonlahdella.

– – –

 

Konekirjoituksen kotikurssit

alkavat Perniön kunnantalolla perjantaina 2.8. klo 18.00. Ilmoittautumiset kurssipaikalla kurssin alkaessa.

Pätevän teoriaopetuksen ja kansainvälisesti tunnustetun opetusmenetelmän lisäksi saatte “oman” kirjoituskoneen kotiinne kuukaudeksi.

Harjoitteluajan päätyttyä suoritetaan nopeuskokeet, joiden perusteella oppilaat saavat todistukset. Kurssimaksu 60,00.

Tervetuloa!

Kurssin järjestää: Turun Konekirjoituskoulu

Jaa artikkeli: