Skip to main content

Matri laajentaa majoituspalveluihin Mathildedalissa

3.11.20227 marraskuun, 2022Uutiset

Anja Lehtonen ja Elli Lehnhoff esittelevät alakerran tulevaa majoitushuonetta.

Design-sänkyjä valmistava, Perniössä vuonna 1985 perustettu Matri laajentaa toimintaansa majoitusalalle.
Yritys remontoi parhaillaan Mathildedalissa 1840-luvulla rakennettua hirsitaloa majoituskäyttöön. Talossa toimi ennen tätä hoitola Sypressi.

Talon pihalla on helppo huomata, että jotain on tekeillä:  vaihtolavalla vanhoja tiiliä ja muuta rakennusjätettä.  Lavan vieressä pois vientiään odottavat pois vientiään muun muassa suihkukaapin jäänteet ja vanhan pönttöuunin kuoret.
–Ja tämä on jo kolmas lava, joka täältä lähtee, paljastaa Anja Lehtonen.

Talon sisällä paljastuu paljon lisää eikä siltikään kaikkea: yläpohjasta on poistettu esimerkiksi olkea, savea ja sammalta, jota aikanaan on käytetty eristeenä.   Tämä muutos ei kävijälle näy, mutta sen taas huomaa hämärässäkin, että paljon muuta on purettu, kuten jo osa puuhelloista ja seinien pinkopahveista.

–Täällä sisällä esimerkiksi nämä vanhat lattiat, kaapit ja ovia säilytetään ja kaikki tehdään vanhaa kunnioittaen, sanoo puolestaan Elli Lehnhoff.  Hän on Matrin luova johtaja, pääsuunnittelija ja Matrin perustaneiden Anja ja Martti Lehtosen tytär.

Tarkoituksena on avata majatalo remontin jälkeen ensi kesänä. Varsinaisesti toimintaa alkaa pyörittää Matri Hospitality Oy. Taloon tulee kuusi majoitushuonetta ja kalustuksen osaksi tulevat luonnollisesti Matrin sängyt.  Yrittäjät toteavat, että arvokkaan sängyn hankinta tulevat voivat varata talosta majoituksen ja näin päästä koenukkumaan mahdollisen tulevan sänkynsä kunnolla  – mutta toisaalta talo palvelee ketä vain majoituksen tarvitsijaa;  yritysryhmiä, koulutustilaisuuksia, yksittäisiäkin matkaajia.  Anja Lehtonen kertoo, että ensimmäinen kiinnostunut on jo ottanut häneen yhteyttä.

Juttua päivitetty kauttaaltaan; yrittäjien kommentit lisätty 7.11. klo 16.

Jaa artikkeli: