Skip to main content

Matkaseuraa metsästä

Tervepä terve. Toimituksen koillisristeyksen viikkoryhmittyminen tehdään tässä seuraavaksi.
***
On se vaan tuo presidentin hommakin. Ilmeisesti tämä Niinistö on monen mielestä hoitanut pestinsä kelpo lailla, eikä ainakaan sopeutumiskyvyn puutetta käy moittiminen.
Lauantaina mies nimittäin vieraili Teijon metsissä ja maanantaina oli jo Yhdysvaltain presidentin virkahuoneessa. Kontrasti paikkojen välillä tuskin voisi olla suurempi.

Ehkä tässä on luettu liian monta kertaa Veikko Huovisen mehevä kirja Lentsu. Yhtä kaikki ajatus alkoi askarrella sen kanssa, että mitä Teijolta kenties matkaa mukaan ameriikkoihin.

Mietitäänpä. Joku hiukan flunssainen kättelee presidenttiä kansallispuistossa ja viriili nuhan itu loikkaa hihansuuhun. Siinä se jököttää kunnes soikeassa huoneessa loikkaa käteltävän nokkaan. Ei tässä kenellekään sairastumista toivota, mutta olisi se jotain jos Yhdysvaltain presidentti edes kertapärskähtäisi perniöläisperäisesti.

Tai sitten kansallispuistosta kengänpohjaan tarttunut männynsiemen voisi kulkea perille asti mukana ja tippua sopivaan paikkaan Valkoisen talon nurmikolle. Näinköhän ottaisi teijolaissyntyinen honka kasvaakseen vastarannalla.
***
Jonkinmoista syksyn harjoittelua on ilmassa keittiöosastolla. Sunnuntaista osan vei kaalilaatikon rakentelu, ja muistisääntöhän on helppo, sillä kyseessä on kakkosten ruoka. Kaksi kiloa kaalia, kaksi desiä riisiä, kaksi pakettia jauhelihaa ja kaksi sipulia on aika oiva ainesten suhde.
Soijaa ja siirappia voi rutistaa mukaan toisenkin turauksen ja lopputuloksena sitten on kaksi isoa vuoallista lootaa.

Ja sitä tulee syötyä kaksi kertaa sen, minkä vatsa vetäisi.
***
Se oikeastaan on enää ratkomatta, onko metelöivä ja elämöivä keltavahveroiden kerääjä kantarellestäjä.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: