Skip to main content

Mathildedalin suklaa maailman kärkikymppiin

Etualalla kuvassa on lautasella Maku on kaakaomainen,  oikeastaan hiukan särmikäskin, pitkäkestoinen ja ilman muuta herkullinen.

Maisteltavana on Mathildedaliin asettuneen PetriS Chocolaten ”talon tryffeli”,  suklaapraliini, jolle antoi hiljakkoin kehuja myös kansainvälinen raati. Makeinen valittiin International Chocolate Awards kilpailussa sarjansa seitsemänneksi, Pohjoismaiden karsinnassa makeinen oli pronssilla eli kolmas ja paikka maailmankilpailuun aukesi näin.

Makeinen on reseptiä myöten hänen Nina Sirénin puolison, suklaamestari Petri Sirénin käsialaa. Sen pohjana ovat Venezuelan Maracaibon alueella viljellyt Criollo-lajikkeen kaakaopavut. Karsintoja finaaliin järjestettiin eri puolilla maailmaa toistakymmentä.

Hyvä menestys isolla areenalla antoi pontta ajatukselle kansainvälistymisestä.  Ensi vuoden syksynä PetriS osallistuu maailman suurimmille suklaamessuille Pariisissa.
–Päätös osallistumisesta oli tehty jo aiemmin, mutta tämä vielä vahvisti ajatusta, Nina Sirén sanoo. 
Belgia ja Ranska ovat rikkaan suklaakulttuurin maita.
–Kilpailu on kovaa, mutta toisaalta siellä ovat markkinat. 
Ennen ensi syksyä tulee tehtäväksi muun muassa uutta reseptiikkaa;  keskiseen Eurooppaan mennään vähän eri makumaailmalla kuin millä Suomessa menestyy. 

Syy siihen, että juttua tehdään Nina Sirénin kanssa,  johtuu vuoodenajasta.  Petri Siréniä ei parhaillaan juuri Mathildedalissa näy: suklaatehtaalle joulu on kiivasta sesonkia ja Petri Sirén painaa pitkää päivää Porvoon tehtaalla kolmen työntekijän kanssa.  Jouluksi on toteutettu uusiakin makuyhdistelmiä kuten kaneli-omenaa, mutta jouluna perinteet ja tutut makuyhdistelmät ovat monen toivelistalla.

Koko juttu painetussa lehdessä!

Jaa artikkeli: