Skip to main content

Mathildedalin kesäteatterissa hypätään 70-luvun etelänmatkalle

Mathildedalin kesäteatterissa 70-luku näkyy niin vaatteissa kuin lavasteissakin.

70-luvun kuosit, värit ja vaatteiden leikkaukset vilisevät Mathildedalissa. Seassa näkyy myös muutama huivi ja ajalle uskollinen hiustyyli.

Mathildedalin kesäteatterissa tämän vuoden esityksessä palataan muutama vuosikymmen ajassa taaksepäin. Kesäteatteriesitys ”Loma” perustuu Risto Jarvan samannimiseen elokuvaan vuodelta 1976. Ohjaaja Toni Enholm haluaa kunnioittaa alkuperäistä tarinaa, mutta tehdä siitä omannäköisen ja sopivan juuri Mathildedaliin.
–Pitää muistaa, että kesäteatteriyleisö on ihan omansa. Nämä teatterit kiinnostavat monia ihmisiä, ja on sellaisiakin, jotka käyvät ainoastaan kesäisin teattereissa, Enholm valaisee.

Lomassa päähenkilö päätyy tämän kesän esityksessä väärinkäsitysten kautta Innsbruckin talviolympialaisten sijaan Kreikan Rodokselle. Sukset ja talvivaatteet jäävät käyttämättä etelän auringossa.
–Uskon, että tähän esitykseen voi moni samaistua oli sitten osallistunut etelänmatkalle menneinä vuosina tai ihan lähiaikoina, Enholm summaa.

Alkuperäisessä teoksessa kritisoidaan massamatkustamista, mutta Mathildedalissa on tehty tietoinen valinta olla tekemättä samoin. Enholm kertoo, että tavoitteena on ennen kaikkea tehdä ajankuvaus 70-luvusta ja hulvattomasta viikosta Rodoksella.

Loma Mathildedalin kesäteatterissa 28.6.–7.8.

Jaa artikkeli: