Skip to main content

Mathildedalin historiankirja kisaa vuoden kotiseututeoksen palkinnosta

Ralf Arén, Matti Haapanen ja Jaakko Suominen esittelivät uutta kyläkirjaa aiemmin elokuussa.

Viime vuonna julkaistu ”Ruukkikylästä lomakyläksi – Mathildedalin historiaa 170 vuoden ajalta” on ehdolla vuoden kotiseututeokseksi.

Suomen Kotiseutuliiton asettama raati valitsee finaaliin pääsevät teokset alkusyksystä ja voittajan valitsee piispa Mari Leppänen.  Voittaja julkistetaan Turun kirjamessuilla. Kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 45 kirjaa eri puolilta Suomea.  Myös Varsinais-Suomesta on ehdolla useita teoksia.
–Kilpailu antaa kattavan ja monipuolisen kuvan kotiseutukirjallisuuden ja kotiseutututkimuksen vahvasta asemasta Suomessa, toteaa asiantuntijaraadin vantaalainen puheenjohtajana Jukka Hako tiedotteessa..
Raadin jäseninä ovat lisäksi Anna-Maija Korhonen Tervosta sekä Ari Sirén Valkeakoskelta.

Vuoden kotiseututeoksen palkitsemisella kannustetaan kotiseutukirjojen tekijöitä ja tuodaan näkyvyyttä kotiseutukirjallisuudelle. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2009 lähtien lähes joka vuosi. Mathildedal -kirja kertaa kylän kehityksen teollisuuden ajasta nykypäivään ja siinä kerrotaan paitsi elinkeinoista, myös vapaa-ajantoiminnasta, luonnosta ja oman jälkensä kylään jättäneistä persoonista.  Yli 300-sivuista kirjaa koottiin lähes vuosikymmen ja sen tekijöiksi merkittiin Ralf Arén, Matti Haapanen, Marita Mustonen ja Jaakko Suominen.

 

 

Jaa artikkeli: