Skip to main content

Mathildedaliin kevytväylää, koulukyyteihin ei vielä lisää rahaa

Eteläiseen Saloon liittyvistä asioista liikenne, koulukyydit ja sudet nousivat puheenaiheeksi Salon valtuuston talousarviokokouksessa maanantaina.

Tauno Kanervan (kesk) esityksestä valtuusto myönsi yksimielisesti 20 000 euroa kevytväylän suunnitteluun Mathildedaliin Tullintien varrelle ja Matildanjärventielle ylettyen.  Syynä on kansallispuiston suosio ja se, että kävelijöitä on näin paljon.

Enemmän kielenkantoja kirvoitti Mikko Lundenin (ps) esitys 50 000 lisäeurosta koulukyydityksiin niille alueille, joilla on tehty susihavaintoja.  Esitystä kannattaneen Antti Olkinuoran (ps) mukaan tilanne petoyhdyshenkilöiden mukaan tilanne on se, että se ei mene ohi vuodessa, parissa.
–Liikennepalveluissa tätä ei ole otettu vakavissaan. Olisi kyse vain pienistä reittimuutoksista eikä uusia autoja tarvitsisi hankkia.  Alueeella asuvien perheiden hyvinvointia tämä parantaisi.

Johanna Riski (kesk) sanoi, että määrärahalisäys ei ole ratkaisu.
–Meiltä puuttuu koulukuljetusperiaatteista suurpetokohta ja siksi niitä ei ole voitu myöntää. Ensisijaista on saada periaatteet kuntoon ja palvelemaan perheitä, jotka asuvat reviirien sisäpuolella.

Sanna Lundström (kok) korosti samoin, että asia ratkaistaan laatimalla periaatteet lautakunnassa.

Antti Olkinuora totesi, että kyseessä olisi väliaikainen apu.
–Kaikki yhteydenotot tulevat Perniöstä, Koskelta, Aijalasta ja Vartsalasta.

Jaana Haapasalo (ryhmä Jaana) näki jälleen tilausta psykologeille;  hän totesi, että psykologi voisi kirjoittaa lausunnon pelosta ja lapsi saisi sen nojalla kyydin. Anna-Leena Yli-Jama (kok) totesi, että mahdollisesti tarvittava lisäraha kyyteihin voidaan irrottaa käyttöön lisätalousarviolla myöhemminkin.

Pimeät tiet ja koululaisten kulkeminen puhuttivat valtuustoa maanantaina

Jaa artikkeli: