Skip to main content

Mathildedaliin hahmotellaan hotelli- ja asuinrakentamista

Tullintien varren kyltit ja viitat kertovat Mathildedalin palveluista. Tulevaisuudessa tien toisella puolella saattaa olla niin uusia majoitus- kuin asuinrakennuksiakin.

Keskelle Mathildedalia kaavaillaan hotelli- ja asuinrakentamista.

Tullintien pohjoispuolella sijaitsevaa Tammipuiston aluetta aiotaan kehittää niin, että alue kaavoitetaan osin asumis- ja matkailukäyttöön ja alustavan aikataulun mukaan liikkeelle lähdetään varsin pian.
–Ensimmäinen kaavoitussopimusluonnos on jo kaupungilta saatu ja se vaikutti hyvältä. Jos kaava saadaan lautakunnan seuraavassa kokouksessa käyntiin, on mahdollista, että kaava saataisiin lainvoimaiseksi vielä tämän vuoden aikana, toteaa Tomi Nurmela, joka on yksi alueen omistajista.

Kyseessä on noin kolmen hehtaarin alue.

Kaavoituksen edetessä aletaan etsiä myös toimijaa, joka lähtisi viemään hanketta eteenpäin konkreettisesti.
Nurmela toteaa, että isot, ketjumaiset hotellialan yritykset eivät ole ensisijainen vaihtoehto, vaan hakusessa on pienempi toimija.

–Meillä oli lähtökohtana se, että Mathildedal on mahdottoman hieno paikka, mutta osan aikaa vuodesta kovin hiljainen. Liiketoiminta kaipaa boostausta ympärivuotiseksi.
Tässä vaiheessa suunnitteilla on noin 60-70 hotellihuoneen kokonaisuus. Kyseessä ei Nurmelan mukaan olisi yksi massiivinen rakennus vaan mahdollisesti kolme erillistä osaa.

Jaa artikkeli: