Skip to main content

Mathildedal ja Teijo lumosivat ruotsalaiset

Ruotsista Mathildedalin ja Teijon maisemiin saapunut Linda Arontzon ihastui Mathildedalin ja Teijon ilmapiiriin sekä vanhoihin rakennuksiin. Kansainväliset Varsinais-Suomen reitistöpäivät kokosivat neljän päivän aikana noin 40 henkilöä tutustumaan erilaisiin reitistökohteisiin muun muassa Kemiönsaarella ja Teijon alueella.

Outdoor-Leader -hankkeen järjestämille reitistöpäiville osallistui luontomatkailuväkeä Suomesta ja Ruotsin Leader-ryhmistä.
– Tapaamisen tavoitteena on tiedon vaihto eli luontomatkailun hyvien käytäntöjen jakamien ja kohteiden markkinoinnin kehittäminen eri toimijoiden kesken, kertoo viestintäkoordinaattori Anssi Ketonen Haloo maaseutu Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit yhdistyksestä. 

– Tulimme juuri Taalintehtaalta Kemiöstä, jossa oli kaunis luonto. Erityisesti sieltä jäi mieleen luontopolku, joka oli suunniteltu lapsille. On tärkeää, että lapsillekin on jotain kiinnostavaa. Kun lapset viihtyvät viihtyvät myös aikuiset, kertoo Ruotsin Leader-hankkeen projektipäällikkö Linda Arontzon.

Arontzon puhuu kotiseutusokeudesta, jota pitää välttää käymällä välillä muissa ympäristöissä. 
– Suomalaiset kollegamme ovat tehneet hienon työn järjestäessään nämä paikat ja päivät meille.
Mathildedal ja Teijo saavat kehuja ilmapiiristään ja hienoista vanhoista rakennuksistaan.
– Luontomatkailun rakentamiseen ei tarvita niin paljon rahaa. Synergioiden luominen luontomatkailun äärelle, yhteisöllisyys ja maaseudun kehitys ovat niitä asioita, joiden parissa työskentelen ja joita täälläkin olen nähnyt.

Koko juttu 22.8.lehdessä. 

Jaa artikkeli: