Skip to main content

Maskikauppa käy kuumana

Seppo Saarikoskelle hengityssuojaimen käyttö on tuttua työstä. Koronariskin vuoksi hän on käyttänyt maskia myös esimerkiksi kauppareissuilla keväästä lähtien.kaupp

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoitti toissa sunnuntaina, että se aikoo suosittaa käytettäväksi kasvomaskeja julkisissa tiloissa ja julkisessa liikenteessä.

Ilmoitus sai maskikaupan käymään kuumana myös Perniön apteekissa.
– Ilmoituksesta kahden päivän päästä maskit loppuivat jo meiltä. Silloin oli tiistai. Uusia onnistuimme saamaan torstaiksi. Kauppa käy edelleen vilkkaana, kertoo farmaseutti Tarja Harjunpää Perniön apteekista.

Perniön apteekissa on saatavana kahdenlaisia maskeja: edullisimpia kirurgisia kertakäyttöisiä maskeja ja hieman kalliimpia, paksumpia ja paremmin suojaavia maskeja, jotka ovat itse asiassa hengityssuojaimia.
– Noita hengityssuojaimiahan voi käyttää missä tahansa pölyisessä työssä, ja ne suojaavat jopa kuudesta kahdeksaan tuntia, huomauttaa Tarja Harjunpää.

Käsidesejä oli vaikea saada apteekkiinkin aiemmin kesällä, mutta nyt sen suhteen ei ole ongelmia.
– Kertakäyttökäsineissä sen sijaan on saatavuusongelmia. Niitäkin kysytään kaiken aikaa. Etenkin isompia kokoja ei tahdo saada, harmittelee Harjunpää.

Seppo Saarikoski oli lähtenyt tiistaina kauppareissulle Perniön S-Marketiin kasvomaskissa. THL:n suositukset eivät ole häneen vaikuttaneet, sillä niin hän on tehnyt joka kerta alkukeväästä saakka.
– Nämä suojaavat myös muita ihmisiä. Minähän olen tottunut käyttämään näitä myös töissä, joten ei tämä mikään suuri muutos ole, toteaa kuvanveistäjä Saarikoski.
Maskeja ei ole kulunut kuitenkaan valtavasti, sillä veistotöiden ja kauppareissujen lisäksi Saarikoski on viettänyt aikaa lähinnä kotona vaimon kanssa.
– Missään emme ole käyneet, mutta kun ikää on 85 vuotta, niin kauppareissulla haluan olla varovainen, tuumii Saarikoski.

Jaa artikkeli: