Skip to main content

Markus Niemi tekee kokovartalotyötä niin näyttämöllä kuin dubbausstudiossa

Markus NIemi sukeltaa Provinssissa vallankumouksen jälkeisen Venäjän ilmapiiriin.Markus Niemi saa hetken etsiä itseään Teatteri Provinssin seinältä.  Lämpiössä on kehystettynä menneiden tuotantojen julisteita melkoinen rivi.   Lopulta löytyy:  Kirka tuolla ja tohtori Zivago tuolla.  Kirkaa Niemi esitti viime vuoden musikaalissa, Zivagona häntä ei vielä ole nähty kuin valokuvissa: ensi-ilta on luvassa runsaan viikon päästä. 

Vieras voisi veistellä, että monelle muullekin Niemi on tutumpi äänestään kuin naamastaan. Pelkästään elokuvadubbausten listalla viimeisten kymmenen vuoden ajalta on jo mittaa: hän on ollut esimerkiksi viime vuonna Aladdinin prinssi Anton ja Asterix ja taikajuoman salaisuus-elokuvan Asterix.  Toissavuonna Niemeä kuultiin muun muassa Maija Poppasen paluussa, Spyro-pelissä tai useammassa roolissa Hotel Transsylvania-animaatiossa.Kuluvan viikon tiistaina Niemi porhalsi Saloon suoraan Helsingistä, taas dubbaamasta.
–Mitäs siellä nyt oli, Ryhmä Hauta ja Marvelia, hän summaa. 

Kaiken alku on koulun näyttämöllä Perniössä. Niemi oli jo alakoulussa se innokkain esiintyjä.  Paloa esiintymään seurasivat muun muassa soittotunnit.
–Siitä on sanottava vanhemmille kiitos, että siellä oli hiljaista viisautta. Annettiin tämän tietyn itseohjautuvuuden tapahtua, Niemi myhäilee.

Provinssissa on harjoituskausi kiivaimmillaan, samalla harjoitellaan Turun kaupunginteatterin Pää tyynyyn –lastennäytelmää.  Kun Provinssin esityskausi on ohi, lähtee Turun esitys kiertueelle. 
–Freelancer ei ole pekkaspäiväperiaatteen piirissä ja jos asiat vaan voivat mennä päällekkäin, ne menevät, Niemi sanoo. 

Lue koko Treffatti -sarjan juttu 19.9.lehdestä. 

Jaa artikkeli: