Skip to main content

Markkinat kuin markkinat, nimellä ei väliä

Väkeä riitti Maalaismarkkinoilla. Jonojakin muodostui lakritsikojulle ja viipurinrinkeleiden ostoon.

Lauantaina Perniön keskustassa oli vilinää, kun Maalaismarkkinat täyttivät Perniön kunnantalon ympäristön. Markkinapub viritteli tilojaan iltaa ajatellen ja alhaalla kentällä pelattiin beach volleyta aurinkoisessa säässä. Myyjiä oli jonkin verran vähemmän ja tietä ei oltu suljettu, mutta muuten keskipäivällä koettiin samanlaista markkinameininkiä kuin aikaisempinakin vuosina.
– Minusta tämä on hyvä idea, että myydään enemmän lähellä tuotettua kuin sitä tavallista markkinatavaraa, tuumasi Eija Engblom, ja Leena Kämi nyökkäili vieressä.
Seurueeseen kuuluva Hannu Sjöberg oli saanut jo ostettuakin käsityönä tehdyn koriste-esineen.
– Tällaisen possun löysin! Ihan heräteostos oli, naurahti kemiöläinen Sjöberg.
Linnea ja JP Arimaa ovat paluumuuttajia ja asuneet nyt jälleen Perniössä pari vuotta opiskelujen jälkeen. Mukana olivat myös lapset Aksel ja Elsi.
– Vasta tulimme, mutta seuraavaksi suuntana on lakukoju! Mitä nyt Laurin markkinoilla olen käynyt, niin siellä on lapsille enemmän tekemistä, mutta ihan kiva tällainkin tapahtuma, arvioi Linnea Arimaa.
Perniöstä kotoisin olevat, mutta nykyään muualla asuvat ovat ottaneet tavakseen käydä Laurin markkinoilla. Maalaismarkkinat käy tähänkin tarkoitukseen.
– Yritämme käydä joka vuosi täällä, mainitsi Niina Kuusisto, jonka mukana oli myös puoliso Arto sekä tyttäret Katariina ja Vilhelmiina.
– Viipurin rinkeleitä olemme ostaneet, villasukkia ihailtu ja seuraavaksi suunnitelmissa on ostaa vielä mansikkaa, arveli Niina Kuusisto.

Jaa artikkeli: