Skip to main content

Marine Alutechille sopimus 21 partioveneen peruskorjauksesta

 

 

Teijolainen, viranomaisveneitä rakentava Marine Alutech saa seuraavaksi kolmeksi vuodeksi työtä partioveneiden peruskorjauksesta.

Yritys on solminut rajavartiolaitoksen kanssa sopimuksen kaikkiaan 21 partioveneen peruskunnostuksesta. Kyseessä olevat PV08-luokan eli Watercat 1300 Patrol -tyypin veneet on rakennettu Teijolla vuosina 2007-2013.  Hanke työllistää Teijolla noin 75 henkilötyövuoden verran.

Toimitusjohtaja Niko Haro toteaa hankkeen olevan yrityksen näkökulmasta mittava.

–Sen voi suhteuttaa niin, että henkilöstömme tekisi yhden vuoden vain näitä veneitä, jos ei olisi mitään muuta työn alla.

Rajavartiolaitos ei paljasta tilauksen hintaa, joten myös Haro on asiasta vaitonainen.   Hän toteaa projektin antavan yritykselle tärkeää peruskuormaa ja viestivän siitä, että yritys  sitoutuu tuotteisiinsa koko niiden elinkaaren ajan.  Nuorimmillaan vain kymmenvuotiaat veneet ovat Haron mukaan päärakenteiltaan vasta sisäänajettuja, mutta varusteluun tulee päivitystä.

–Kun elektronisiin varusteisiin saadaan kunnon loikka, ne palvelevat pitkälti ensi vuosikymmenelle asti.

Tämänkään jälkeen veneet itsessään eivät ole lopussa, mutta Haro toteaa, että esimerkiksi kiristyvät päästömääräykset voivat aiheuttaa sen, että uudenlainen tekniikka ei mahdu vanhoihin runkoihin.  Hän pitää puheenaolevaa venetyyppiä yhtenä yrityksen onnistuneimmista.

Marine Alutech on rekrytoinut tämän vuoden aikana viisitoista uutta työntekijää ja tuotannon puolelle tarvitaan näillä näkymin ainakin kymmenen tekijää lisää.  Samalla eteen tulee kysymys tuotantotilojen riittävyydestä:  Haro toteaa, että lisätilan rakentaminen voi tulla kyseeseen jo tänä vuonna.  Lisätilan tarpeeksi tällä haavaa on arvioitu vajaat tuhat neliötä. Yrityksen viimeksi valmistunut halli Telakkatien varressa on noin 1500-neliöinen.   Haro toteaa, että tilaa tarvitaan aluskokojen kasvaessa.

Vaikeiden koronavuosien jälkeen toimitusjohtaja myöntää olon olevan huojentunut.  Tammikuussa yritys tiedotti toimittavansa veneitä Tanskaan ja neuvotteluissa on useampiakin uusia tilauksia.

Jaa artikkeli: