Skip to main content

Maanviljelijä ei lomaile

Entiset hevosyrittäjät, Olli Mustamo ja Terhi Koskela-Mustamo, myivät hevostilan Ypäjältä ja ovat nyt viljelijöitä Rantamäen tilalla, Perniössä. Olli Mustamon ja Terhi Koskela-Mustamon mailla on mansikkaa hehtaarin verran. Tämän vuoden sato alkaa vanhemmasta pellosta olla lopuillaan, mutta keväällä istutetuissa pensaissa on vielä raakileita.
Elantonsa pariskunta saa viljelemällä hevosille ja jyrsijöille heinää. Nyt tilalla korjataan myös toista kesää mansikkasatoa. Hernettä ja perunaakin löytyy sekä Aloe Vera –tuotteiden jälleenmyyntiä.
Miten kaikki kävi?
Somerolaissyntyisen Olli Mustamon isä rakennutti hevostallin Ypäjälle, aivan Terhi Koskelan kotitalon naapuriin.
– Siinä me sitten treffattiin, Terhi kertoo.
Terhi oli parikymppinen ja Olli muutaman vuoden vanhempi kun he ostivat tilan ja alkoivat hevosyrittäjiksi kuudentoista hevosen tallille. Hevosten parissa vierähti yli kymmenen vuotta.
– Niinä vuosina luulimme tekevämme paljon töitä ja varmasti teimmekin, sillä hevosten kanssa ei lasketa tunteja, Terhi muistelee.
Vuosien myötä pariskunta halusi kuitenkin vaihtaa alaa. Maatalosta kotoisin olevan Terhin haaveena oli oma maatila ja viljelykset. Perniö löytyi asuinpaikaksi ohikulkumatkalla.
– Jo Ypäjällä viljelimme heinää ja veimme sitä Tammisaareen. Kun ajoimme tästä ohi, niin sanoin, että tämä olisi viihtyisää seutua. Ja tuossa olisi vielä hyvä mansikanmyyntipaikkakin, Terhi sanoo ja osoittaa Perniön ABC:n pihaan, jossa Rantamäen tilalla on nyt oma myyntikoju.

Lue juttu kokonaisuudessaan uusimmasta Perniönseudun Lehdestä!

Jaa artikkeli: