Skip to main content

Maalia ei kannata lukita eikä työntekoa nähdä mörkönä

 

Eveliina Lehtonen muistaa vielä ammattikoulussa vannoneensa, ettei hän koskaan ala yrittäjäksi. Toisin kävi.

Eveliina Lehtosen kanssa ei juteltava lopu hetkessä kesken. Parturi-kampaamoyrittäjänä työskentelevä Laaksonen on puhelias ihminen ja vähemmän puhelias, jos tilanne sitä vaatii.
–Se on asiakaspalvelussa ihan olennaista, että osaa lukea asiakasta. Joku tykkää jutella, joku lukee mieluummin lehteä, tietää Laaksonen.

Parturi-kampaajan työ on ihmisten kanssa pelaamista jos mikä: asiakasta pitäisi osata lukea, hänen toiveensa tulkita oikein, osata vuorovaikutus, ja kaiken lisäksi työtä voisi sanoa jopa intiimiksi  – ollaanhan siinä sananmukaisesti kosketuksissa toiseen ihmiseen.

Parturi-kampaamo Coman Laaksonen perusti seitsemän vuotta sitten.

Sakset ja kammat ja föönit ja värit pysyvät kuvassa mukana edelleen, mutta arkisen aherruksen lisäksi Laaksonen aikoo jatkossa tehdä muutakin, nimittäin puhua esimerkiksi valmistuville opiskelijoille asiakaspalvelusta ja työn tekemisestä yleensäkin.  Lähiaikoina hän tapaa esimerkiksi Turussa joukon pian valmistuvia asiakasneuvojia.
–Ajatus on kertoa ja tsempata siihen, että se on normaalia käydä töissä ja että siitä voi jopa nauttia, Laaksonen tiivistää.

Taustalla on huoli nuorten ja miksei varttuneempienkin pahoinvoinnista ja syrjäytymisestä: monella on todellisia vaikeuksia päästä kiinni työelämän syrjään.

Samalla Laaksonen haluaisi rohkaista miettimään myös sitä, olisiko yrittäjyys sittenkin oma juttu.

Koko juttu 11.4. lehdessä!

 

Jaa artikkeli: