Skip to main content

Maakarhu sulkee pajansa ovet

Teijon oma seppä Ari Karhu sulkee Maakarhu pajansa ovet syyskuun lopussa. Tulevana viikonloppuna pajan ja näyttelyntilan ovet ovat auki yleisölle Konstrundan -tapahtuman yhteydessä.

Teijolla sijaitseva sepän paja hiljenee, sillä sen nykyinen seppä Ari Karhu on vaihtanut yrittäjän tittelin työntekijäksi.

– Menin oikeisiin töihin. Metallialalla edelleen, mutta nyt koneistuksen puolella. Oli aika jännä palata monien vuosin jälkeen toisen leipiin.

Karhu toimi graafisena suunnittelijana, kunnes kiinnostui puukon teosta. Puukkokurssi vei mennessään ja se vaihtui Posion seppäkylän kursseihin. Sen jälkeen hän suoritti erikoismetalliartesaanin tutkinnon Ikaalisissa ja kaksi vuotisen sepän ammattitutkinnon Karjaalla. Graafisesta suunnittelusta hän ei ole vieläkään luopunut kokonaan, sillä Suomen Puukkoseuran julkaisema Puukkoposti on edelleen hänen toimittamansa ja taittama julkaisu. Toisaalta graafisen suunnittelijan ja sepän työ on vähän samanlaista.

– Graafinen suunnittelija pelaa muotojen ja grafiikan kanssa. Tämä on samanlaista työtä, mutta kolmiulotteisena. Suunnittelijana teen kuvitukset ensin perinteisesti käsin ja sen jälkeen vasta koneella. Sepän töitä suunnitellessa piirrän myös luonnoksia, kertoo Karhu.

Taidesepäntyö kiinnostaa Karhua eniten ja siihen hän aikoo satsata jatkossa.

Lue lisää 5.9. lehdestä.

Jaa artikkeli: