Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillistorpan viikkosiivous tehdään tässä seuraavaksi.
***
Vantaalle on valmistumassa talollinen yksiöitä. Uutinen tässä nyt on, että asunnot ovat kooltaan alle ministeriön normin, vain viidentoista neliön kokoisia. Toisaalta joka luukkuun kuuluu parvi.

Mielenkiintoistapa tuo on, tässä väljän asumisen maassa.
Onhan pieniä asuntoja toki nähty muualla; moni se takavuosien Pariisiin sijoittuva kertomus, jossa nuori taiteilija siemailee päivittäisen calvadoksensa muutaman neliön murjussa.

Totutteluahan noin niukat neliöt vaativat asukkaalta ja satunnaiselta kävijältäkin. Aikoinaan erään toverin parikymmenneliöinen asunto sai vieraillessa aikaan oudon tunteen; millään ei tahtonut käsittää, että koko asunto loppuu ensimmäiseen seinään.

Lienevätkö miniasunnot yksi askel tiellä, jota kaupungistumiseksikin kutsutaan, olkoonkin, että uudet pienasunnot eivät suorastaan urbaanissa sykkeessä sijaitsekaan. Vähän kotona aikaa viettävälle viidestätoista neliöstä varmasti on kotipesäksi, ja jonkinmoinen pesäluola uusista asunnoista kuvien perusteella mieleen tuleekin. Suorastaan en ihmettele, että paljon puhutaan myös hyvin pienistä erillistaloista.

Pohdituttamaan jäi, että näinköhän asioiden sovittaminen pieneen tilaan opettaa jotain isompienkin asuntojen piirtäjille. Kuvista jäi mieleen esimerkiksi perin älykkään oloinen rappujenaluslaatikko.
***
Jonkinmoista hilpeyttä ja toisaalta kohunkin on herättänyt se, että valtiosihteeri Samuli Virtanen oli tiemmä poistunut pääministerin kanssa käymästään neuvottelusta auton tavarasäiliössä.

Eihän tämä nyt lehdistön selvitettävä asia olisi, vaan kätilöiden. Heillähän se on tieto siitä, mitä tehdä, jos joku on tulla ulos perätilassa.

Sitä paitsi asia on vasta kohta ajankohtainen. Perinteisesti on vasta jouluna arvuuteltu, että mitä mahtaa kontissa olla.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: