Skip to main content

Lukion tontti on koulun paikkana helpoin

Pia Hellström kysyi Saurun koulun oppilaiden kuljetuskuluista.Perniöön kaavaillun uuden koulurakennuksen paikkaa voidaan vielä kertaalleen puntaroida.
Salon kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi totesi tiistaina oppimisympäristöselvityksestä järjestetyssä yleisötilaisuudessa, että hankesuunnitelmassa lyödään lukkoon oppilasmäärä, ja voidaan vielä kertaalleen tarkastella, olisiko rakennukselle muitakin paikkoja kuin vanhan lukion tontti.

Mannervesi korosti, että ei anna lupausta asiasta ja tuumi, että rakentamisen kannalta esimerkiksi nykyisen koulun tontti on kuitenkin työläs.
–Siinä pitäisi yhdistää vanhan koulun purkaminen, uuden rakentaminen ja väistötilat. Se voi olla liian hankala yhtälö, Mannervesi totesi.

Uudisrakennuksen paikan oli esille nostanut valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Elina Suonio-Peltosalo (kok).
Hän muistutti, että lukiorakennuksella on ollut painumisongelmia ja toivoi, että uusi koulu rakennettaisiin pitävälle pohjalle ja muistettaisiin myös synergiaedut esimerkiksi uuden päiväkodin kanssa.
Perniön kirkonkylän koulun uudisrakennuksen on määrä olla valmiina 2021.

Viime viikolla esitellyssä oppimisympäristöselvityksessä rakennushankkeeseen on yhdistetty myös Saurun koulu, joka työryhmän näkemyksen mukaan voitaisiin lakkauttaa ja oppilaat kuljettaa kirkonkylään.

Saurusta tiistain tilaisuudessa käytettiin pari puheenvuoroa. Perniön asemaseudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja ja kaupunkikehityslautakunnan jäsen (sd) Pia Hellström kysyi, paljonko Saurun oppilaiden kuljetuskulut olisivat, jos koulu suljettaisiin.
Lasten ja nuorten palveluiden päällikkö Pia Setälä totesi, että näin pitkälle ei laskelmia vielä ole tehty ja että Saurun oppilaista osa on parhaillaankin kuljetusten piirissä.

Jaa artikkeli: