Skip to main content

Lucia-ehdokas Karin Wallenius tavoittelee lapsuuden unelmaa

Tenholalainen 19-vuotias Karin Wallenius on ehdolla Suomen Lucia-neidoksi, joka kruunataan 13. joulukuuta Helsingin tuomiokirkossa. – Se että minut valittiin yhdeksi ehdokkaaksi kymmenestä on iso asia, josta olen ylpeä ja erityisen iloinen.

19-vuotias tenholalainen Karin Wallenius on ehdolla Suomen Lucia-neidoksi, joka kruunataan 13. joulukuuta Helsingin tuomiokirkossa. Vaikka ystävä ilmoitti hänet ehdokkaaksi, on Lucia-perinne ollut jo pitkään hänelle tärkeä asia.

– Ollessani yläasteella olin Tenholan Lucia-kulkueessa, mutta jo pienenä perheemme ja sukulaiset järjestivät isoäidin luona omat Lucia-kulkueet. Se on perinne perheessämme, Wallenius muistelee.

Perinteisesti Lucia tuo iloa ja valoa vuoden pimeimpänä aikana, mutta Lucia on myös keräys. Lucia-keräyksen tuotoilla tuetaan lapsiperheitä, joilla on erilaisia vaikeuksia arjessaan. Wallenius kokee perinteet ja auttamisen tärkeänä asiana.

– Juuri tämän kaltaiset perinteet ovat tärkeitä ja niiden merkitys korostuu etenkin näinä aikoina. Me Lucia-ehdokkaat edustamme ja toimimme Lucia-keräyksen keulakuvina ja toivomme tietysti, että mahdollisimman moni osallistui keräykseen.

Vuoden 2020 Lucian kruunaa opetusministeri Li Andersson Helsingin tuomiokirkossa. Tänä vuonna tuomiokirkko ei ole avoinna yleisölle, eikä kulkuettakaan järjestetä, mutta tilaisuutta voi seurata tuttuun tapaan televisiosta.

– Jos minut valittaisiin Suomen Lucia-neidoksi, lapsuuden unelmat kävisivät toteen. Se olisi minulle todella iso asia.  Yrittäisin tietysti tehdä parhaani, jotta muut tulisivat paremmalle tuulelle, Wallenius sanoo.

Voit käydä äänestämässä omaa suosikkiasi 25.11. mennessä

 

Lue koko juttu 26.11. lehdestä.

 

Jaa artikkeli: