Skip to main content

Olemme tottuneet siihen, että määrättyinä päivinä nostamme sinivalkoisen lipun salkoon juhlan merkiksi. Tuulen mukana liehuva lippu muistuttaa meitä vapauden arvosta ja itsenäisyyden hinnasta. Suomen siniristilippu on yksi kansallissymboleistamme.

Virallisten liputuspäivien lisäksi myös muina päivinä saa liputtaa Suomen kansallislipulla. Joskus lippuja nähdään salossa esimerkiksi ylioppilasjuhlien aikaan. Suruliputus on meille kaikille tuttu tapa kunnioittaa edesmennyttä ihmistä. Lippu tervehtii vainajaa viimeisen kerran.

Tällä viikolla Salossa nostettiin lippusalkoihin värikkäitä lippuja. Sateenkaaren värit kiinnittävät ihmisten huomion jo kaukaa ja herättävät myös paljon keskustelua. Ihmisoikeustapahtuma Pride -viikon kunniaksi liehuvat sateenkaariliput muistuttavat ihmisiä siitä, että suvaitsevaisuudella täytyy olla paikka sivistyneessä yhteiskunnassa.

Sateenkaariliput ovat liehuneet monissa kaupungeissa ja kunnissa jo useamman vuoden ajan. Salossa liputus järjestettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Osa juhlii tätä suurena saavutuksena, osa purnaa, että liehuuko salossa kohta kaikkien aatteiden ja yhdistysten liput.

Kaiken lippukeskustelun lomassa keskiviikkona salkoon nostettiin vielä yksi lippu. Sinikeltainen Ukrainan lippu on on nostettu ylhäälle Ukrainan kansallispäivän kunniaksi.

Ihmiset ovat eri mieltä siitä, mitä lippuja salkoon saa nostaa. Ehkä viikon tärkein opetus onkin se, että jokaisen mielipidettä tulee kunnioittaa, vaikka se poikkeaisi omasta ajatusmaailmasta.

Jaa artikkeli: